Excelentné hamburgerové žemle bez lepku
- 35 g cukor kryštálový
- 20 g čerstvé droždie
- 500 ml vlažná voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 7 g soľ
- 6 PL olej
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- roztopené maslo
- sezamové semienka
- Z asi 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
- Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások, olej a miešame mixérom s hnetacími metličkami.
- Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Cesto vyklopíme na olejom potretú podložku, jemne spracujeme naolejovanými rukami, rozdelíme na 10-12 rovnakých častí a zľahka tvarujeme žemle.
- Uložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte 30 minút podkysnúť.
- Žemle potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
- Teplovzdušnú rúru vyhrejme na 210-220°C a pečieme 20-25 minút.
- Ešte horúce žemle potrieme roztopeným maslom a necháme úplne vychladnúť.
- 35 g cukor kryštálový
- 20 g čerstvé droždie
- 500 ml vlažná voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 7 g soľ
- 6 PL olej
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- roztopené maslo
- sezamové semienka
Produkty k receptu