Bezlepkový tekvicový chlieb so slaninou
- 240 g Bread mix white
- 200 ml voda
- 70 g oravská slaninka
- 60 g tekvica
- 30 g Ryžová múka Liana
- 30 g múka z červenej šošovice Liana
- ½ kocky droždie
- 2 PL tekvicové semienka
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Do kuchynského robota vložíme Bread mix white Liana, múku z červenej šošovice Liana, ryžovú múku Liana, soľ, tekvicové semienka, premiešame a pridáme očistenú a na jemno nastrúhanú tekvicu a slaninku. Pridáme kvások a zvyšok vody a vymiešame cesto, ktoré by malo mať mierne lepivú konzistenciu.
- Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník, podsypávame s čo najmenším množstvom múky. Bochník pomúčime, vložíme do ošatky vysypanej múkou alebo vystlanej utierkou a necháme kysnúť cca 60 minút.
- Na dno rúry vložíme menší plech, aj plech na ktorom budeme piecť chlieb. Rúru vyhrejeme na 230°C. Na vyhriaty plech preložíme chlieb, ktorý sme postriekali vodou, do spodného plechu nalejeme cca 200 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom plech so záparou vyberieme, teplotu znížime na 190°C a dopečieme cca 20 minút. Necháme na mriežke vychladnúť.
- 240 g Bread mix white
- 200 ml voda
- 70 g oravská slaninka
- 60 g tekvica
- 30 g Ryžová múka Liana
- 30 g múka z červenej šošovice Liana
- ½ kocky droždie
- 2 PL tekvicové semienka
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu