Bezlepkový špenátový quiche
Cesto
- 250 g Universal mix Liana
- 125 g maslo
- 25 ml voda
- 1 ks vajce
- štipka soli
Plnka
- 250 g baby špenát
- 200 g kyslá smotana
- 100 g parmezán
- 100 g syr NIVA
- 70 g slanina
- 3 vajcia
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks jarná cibuľka
- soľ
- mleté čierne korenie
- Z Universal mix, masla, vajíčka, vody a štipky soli vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odležať v chladničke.
- Medzitým slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici. K nej pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak, opražíme, pridáme špenát a orestujeme. Necháme vychladnúť a pridáme nastrúhané syry. V miske rozmiešame vajíčka s kyslou smotanou a zalejeme špenátovú zmes. Dochutíme korením a soľou.
- Odležané cesto vyvaľkáme na okrúhly plech. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a zaťažíme suchou fazuľou. Fazuľa zaistí, aby cesto nenafúklo. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 minút.
- Plech s cestom vytiahneme a fazuľu vysypeme. Alobal odstránime a na cesto vylejeme pripravenú špenátovú plnku. Dáme zapiecť na 25 minút.
Cesto
- 250 g Universal mix Liana
- 125 g maslo
- 25 ml voda
- 1 ks vajce
- štipka soli
Plnka
- 250 g baby špenát
- 200 g kyslá smotana
- 100 g parmezán
- 100 g syr NIVA
- 70 g slanina
- 3 vajcia
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks jarná cibuľka
- soľ
- mleté čierne korenie
Produkty k receptu