Bezlepkový pivný chlieb
- 50 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 250 ml bezlepkové svetlé pivo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- V 50 ml vlažnej vode rozmiešame cukor, pridáme droždie a necháme 15 minút vzísť kvások.
- Následne všetky suroviny aj s vykysnutým kváskom dáme do kuchynského robota a vymiešame 7 - 8 minút nelepivé cesto. Zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste nakysnúť 60 minút.
- Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou a premiesime na nej cesto. Vytvarujeme bochník, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút kysnúť. Po uplynutí doby bochník opäť premiesime, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky alebo do misy vystlanej utierkou. Necháme podkysnúť 20 minút.
- Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom, ktorý bude slúžiť na záparu. Do vyhriatej rúry vložíme chlieb, narežeme žiletkou a pokropíme vodou. Na plech, ktorý je na záparu, vylejeme 250 ml vriacej vody a položíme ho na dno rúry. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a dopečieme ešte 30 minút. V priebehu pečenia chlebík postriekame 1 - 2 krát vodou. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť.
- 50 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 250 ml bezlepkové svetlé pivo
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu