Bezlepkový mäkký sendvič na chlebíčky
Ingrediencie
20 g droždie
1 a pol PL cukor kryštálový
500 ml vlažná voda
500 g Rolls mix Liana
1 a pol KL soľ
5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme:
zmes vody a oleja 1:1
Ryžová múka Liana na podsypanie
voda
Postup
1. Z asi 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
2. Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások a miešame mixérom s hnetacími metličkami 3 minúty.
3. Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.
4. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
5. Cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a zrolujeme do tvaru sendviča.
6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20-30 minút podkysnúť.
7. Potrieme zmesou vody a oleja a pečieme 25 minút pri 230°C, teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 10 minút.
8. Čerstvo upečený, ešte horúci sendvič postriekame vodou a necháme na mriežke vychladnúť.