Bezlepkový mäkký sendvič / veka na chlebíčky
- 20 g droždie
- 1 a pol PL cukor kryštálový
- 500 ml vlažná voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 a pol KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- voda
- Z asi 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
- Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások a miešame mixérom s hnetacími metličkami 3 minúty.
- Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.
- Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a zrolujeme do tvaru sendviča.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20-30 minút podkysnúť.
- Potrieme zmesou vody a oleja a pečieme 25 minút pri 230°C, teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 10 minút.
- Čerstvo upečený, ešte horúci sendvič postriekame vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
- 20 g droždie
- 1 a pol PL cukor kryštálový
- 500 ml vlažná voda
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 a pol KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme
- zmes vody a oleja 11
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- voda
Produkty k receptu