Bezlepkový kváskový sladký chlieb

  • Jednoduchý chlebík, no treba si na jeho prípravu vydeliť čas. Výsledok však stojí za to! S horúcim kakaom je to raňajková delikateska.
pre recept na Bezlepkový raňajkový panda chlieb kliknite sem.
Bezlepkový kváskový sladký chlieb
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    35:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Tuhý kvások:
75 g Bakery mix Liana
50 g kvások
10 g olej
50 ml voda
1 KL med
 
Cesto:
400 g Bakery mix Liana
270 ml mlieko
100 g cukor
60 g maslo
6 g soľ
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 KL sušené mlieko
1 KL med
 
Kakaové cesto:
20 g Kakao tmavé Liana
1 KL med
trochu mlieko
 
Kávové cesto:
2 KL bezlepková Caro káva
1 KL med
trochu mlieko
 
Ďalej potrebujeme:
maslo na vymastenie formy
Bakery mix Liana na podsypanie 

Postup

1. Suroviny na tuhý kvások zmiešame, urobíme guľôčku a uložíme do olejom vymasteného pohára. Prikryjeme a necháme 10 - 12 hodín nakvasiť.
 
2. Nakvasený tuhý kvások zmiešame s vlažným mliekom a pridáme ostatné suroviny na cesto. Cesto vypracujeme v kuchynskom robote. Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme bielu a do druhej pridáme kakao, med, mlieko. Do tretej časti primiešame Caro kávu, med a mlieko. Každú časť cesta vložíme do misky, prikryjeme a necháme kvasiť 10 hodín.
 
3. Z každého bochníčka vyvaľkáme obdĺžnik s hrúbkou 0,5 cm, potrieme trochou vody a poukladáme na seba. Spolu trošku prevaľkáme, aby sa spojili a zrolujeme do rolády. Krájame na kolieska a ukladáme do maslom vymastenej formy. Prikryté necháme cca 12 hodín kysnúť. Pred pečením potrieme mliekom.
 
4. Na dno rúry uložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme chlieb a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody, pečieme 10 minút. 
 
5. Spodný plech vyberieme, teplotu znížime na 190°C a pečieme ďalších 10 minút. Potom chlieb prikryjeme alobalom a dopečieme pri 180°C 20 - 25 minút. 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.