Bezlepkový kváskový pletenec
1. deň
- 100 g Bakery mix Liana
- 140 g vlažná voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 200 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 50 g cukor
- 60 g olej
- štipka soli
Plnka
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 70 g maslo
- 8 lyžíc kryštálový cukor
- Škorica mletá Liana
- orechy, mak - podľa chuti
1. Pripravíme rozkvas zo surovín uvedených v prvom dni. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 12 hodín.
2. Nasledujúci deň pridáme k rozkvasu suroviny z druhého dňa a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej podložke vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť 3 hodiny.
3. Následne na pomúčenej doske vyvaľkáme obdĺžnik. Rozpustíme maslo - cca 70 g a pomastíme dostatočne celú plochu cesta. Posypeme kakaom tmavým a kryštálovým cukrom. Pokvapkáme rozpusteným maslom.
4. Stočíme cesto do rolády a rozrežeme pozdĺžne napoly.
5. Zapletáme tak, aby rozrezaná časť bola na vrchu, aby bolo vidieť časť, ktorá je posypaná kakaom.
6. Necháme 1,5 hodiny kysnúť. Potrieme zvyšným maslom.
7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 25-30 minút.
1. deň
- 100 g Bakery mix Liana
- 140 g vlažná voda
- 1 lyžica kvások
2. deň
- 200 g Bakery mix Liana
- 150 ml mlieko
- 50 g cukor
- 60 g olej
- štipka soli
Plnka
- 30 g Kakao tmavé Liana
- 70 g maslo
- 8 lyžíc kryštálový cukor
- Škorica mletá Liana
- orechy, mak - podľa chuti
Produkty k receptu