- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový krehký zákusok
Bezlepkový krehký zákusok
Trvanie: 01:30 (h:m)
Krehkosť rozplývajúca sa na jazyku, na ktorom Vám ostane tvarohová chuť, ktorú podčiarkne štipka citrónovej polevy Liana.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2 vajíčka
- 220 g cukor
- 400 g Cake mix Liana
- 250 g maslo
Tvarohová plnka
- 1 kg tvaroh hrudkovitý
- 1 vajíčko
- 150 g cukor alebo podľa chuti
- 1 lyžička Citrónová poleva Liana
- 50 ml mlieko
- 2 lyžice Zlatý krém Liana
1. Zo zmesi Cake mix, vajíčok, cukru a masla vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
2. Pripravíme si plnku. Tvaroh, vajíčko, cukor podľa chuti, citrónovú polevu, mlieko a Zlatý krém zmiešame v osobitnej miske.
3. Vyberieme z chladničky jedno pripravené cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát cesta môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C upiecť do zlatista.
Dobrý tip:
Koláčik môžeme pripraviť aj s jablkovou plnkou tak, že jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu z nich vytlačíme, ochutíme cukrom a škoricou.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 2 vajíčka
- 220 g cukor
- 400 g Cake mix Liana
- 250 g maslo
Tvarohová plnka
- 1 kg tvaroh hrudkovitý
- 1 vajíčko
- 150 g cukor alebo podľa chuti
- 1 lyžička Citrónová poleva Liana
- 50 ml mlieko
- 2 lyžice Zlatý krém Liana
Produkty k receptu