Bezlepkový krehký zákusok
Ingrediencie
Cesto :
2 vajíčka
220 g cukor
400 g Cake mix Liana
250 g maslo
Tvarohová plnka :
1 kg tvaroh hrudkovitý
1 vajíčko
150 g cukor alebo podľa chuti
1 lyžička Citrónová poleva Liana
50 ml mlieko
2 lyžice Zlatý krém Liana
Postup
1. Zo zmesi Cake mix, vajíčok, cukru a masla vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
2. Pripravíme si plnku. Tvaroh, vajíčko, cukor podľa chuti, citrónovú polevu, mlieko a Zlatý krém zmiešame v osobitnej miske.
3. Vyberieme z chladničky jedno pripravené cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát cesta môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C upiecť do zlatista.
Dobrý tip:
Koláčik môžeme pripraviť aj s jablkovou plnkou tak, že jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu z nich vytlačíme, ochutíme cukrom a škoricou.