Bezlepkový krehký zákusok

  • Krehkosť rozplývajúca sa na jazyku, na ktorom Vám ostane tvarohová chuť, ktorú podčiarkne štipka citrónovej polevy Liana.
Bezlepkový krehký zákusok
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :  
2 vajíčka
220 g cukor
400 g Cake mix Liana
250 g maslo
 
Tvarohová plnka :  
1 kg tvaroh hrudkovitý
1 vajíčko
150 g cukor alebo podľa chuti
1 lyžička Citrónová poleva Liana
50 ml mlieko
2 lyžice Zlatý krém Liana

 

 

 

 

 

Postup

1. Zo zmesi Cake mix, vajíčok, cukru a masla vypracujeme cesto. Rozdelíme na 2 časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
 
2. Pripravíme si plnku. Tvaroh, vajíčko, cukor podľa chuti, citrónovú polevu, mlieko a Zlatý krém zmiešame v osobitnej miske.
 
3. Vyberieme z chladničky jedno pripravené cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchný plát cesta môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C upiecť do zlatista.
 
Dobrý tip:
Koláčik môžeme pripraviť aj s jablkovou plnkou tak, že jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu z nich vytlačíme, ochutíme cukrom a škoricou.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.