Bezlepkový čokoládový chlieb

Bezlepkový čokoládový chlieb

Trvanie: 17:00 (h:m) Porcie: 11 (ks)
Chlieb a zákusok v jednom plný kvalitného kakaa a čokolády Liana.
Ingrediencie
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Vo vlažnej vode rozmiešame lyžicu medu. Čokoládu a hrozienka nakrájame na malé kúsky. Všetky ingrediencie nasypeme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné cesto.
  2. Presunieme na dosku posypanú ryžovou múkou a premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 12 - 15 hodín. Chlieb sa musí zdvihnúť. Keďže je to chlebík bez rozkvasu, tak proces kysnutia bude trvať tých 12 - 15 hodín, podľa teploty v izbe.
  3. Rúru vyhrejeme na 240°C s plechom, na ktorom budeme piecť aj spolu s plechom na záparu, ktorý vložíme na dno rúry. Chlieb preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme na vyhriaty plech. Na plech, ktorý bude slúžiť na záparu vylejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút.
  4. Po 15 - tich minútach spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 190°C, chlieb postriekame vodou a dopečieme 25 - 30 minút. Necháme na mriežke vychladnúť.

Dobrý tip:
Ak nemáme ošatku, chlieb položíme do misky vyloženou utierkou.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné