Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom

  • V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac. V ceste aj na povrchu robia oriešky tiež príjemnú chuť.
Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white Liana
200 ml voda
½ kocky droždie
2 PL vlašské orechy
1,5 KL soľ
1 KL cukor
hrsť medvedieho cesnaku
petržlenová vňať
olivový olej
vlašské orechy na posypanie

Postup

1. V 100 ml vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie a necháme vzísť kvások.
 
2. Do kuchynského robota dáme Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané orechy a premiešame. Necháme kysnúť 60 minút.
 
3. Polovicu cesta rozotrieme do silikónovej formy na chlieb, posypeme nasekaným medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťou a rozotrieme druhú polovicu cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme olivovým olejom a posypeme orechami. 
 
4. Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 220°C. Chlieb vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180°C a dopečieme 25 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.