Bezlepkový chlieb s jogurtom

  • Chlieb s chrumkavou kôrkou a jemnou a mäkkou striedkou.
Bezlepkový chlieb s jogurtom
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

330 g Bread mix white Liana
120 g Bread mix dark Liana
350 ml voda
80 g biely jogurt
15 g droždie 
1,5 KL soľ
1 PL med
na podsypanie ryžová múka Liana 

 

Postup

1. V 150 ml vlažnej vode rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.
 
2. Hotový vykysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami dáme do kuchynského robota a necháme miesiť 5 minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
 
3. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a cesto krátko premiesime. Vytvarujeme bochník, pomúčime zo všetkých strán a vložíme do ošatky. Necháme kysnúť 20 minút. 
 
4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť chlieb a na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru vyhrejeme na 240°C. Chlieb z ošatky preklopíme na papier na pečenie, narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Plech na záparu vytiahneme, teplotu znížime na 190°C, opäť chlebík postriekame vodou a dopečieme 35 - 40 minút. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.