
Bezlepkový cesnakový chlieb
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 4 malé uvarené zemiaky
- 2 strúčiky pretlačený cesnak
- 1 lyžica olej
- 1 lyžica ocot
- 1 lyžička soľ
- 330 ml voda
- olej na potretie misy a chleba
Dressing
- 1 kyslá smotana
- 2 strúčiky pretlačený cesnak
- Cukor rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme droždie. Necháme v teple 10 - 15 minút vzísť kvások.
- Na jemnom strúhadle nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, ocot a 200 ml vody. Zmiešame vareškou. Pridáme Bread mix dark a white, olej, kvások z droždia, zvyšnú vodu a necháme vymiešať hákom v kuchynskom robote do pevného cesta. Prikryjeme a uložíme kysnúť 60 minút.
- Cesto je redšie, preto chlebík pečieme vo forme, ktorú vymastíme olejom. Cesto presunieme do jánskej misy, roztiahneme až po okraje, vrch potrieme olejom a necháme ešte podkysnúť 30 minút.
- Na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru necháme vyhriať na 240°C, vložíme formu s chlebom a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút.
- Spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 180°C. Dopečieme 40 minút. Upečený chlieb preklopíme na plech s papierom na pečenie, potrieme pripraveným dressingom a vložíme na 10 minút do vypnutej rúry. Hotový chlieb necháme vychladnúť. Kúsky chleba môžeme namáčať do zvyšného dressingu.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 300 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 4 malé uvarené zemiaky
- 2 strúčiky pretlačený cesnak
- 1 lyžica olej
- 1 lyžica ocot
- 1 lyžička soľ
- 330 ml voda
- olej na potretie misy a chleba
Dressing
- 1 kyslá smotana
- 2 strúčiky pretlačený cesnak
Produkty k receptu