Bezlepkové zemiakové šišky
Cesto
- 500g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 400ml mlieko
- 160 g uvarené zemiaky
- 30 g droždie
- ½ KL soľ
- 2 PL rozpustené maslo
- 50 ml rum (môže byť aj vodka)
- 1 KL cukor
Plnka
- džem
Sneh
- 2 bielky
- 6 PL kryštálový cukor
- džem podľa chuti
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
1. V jednej miske si pripravíme Bakery mix, nastrúhané zemiaky na drobno, vajíčka, maslo, soľ, rum. V druhej miske si pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Ak nám už kvások vykysne prilejeme ho do prvej misky.
2. Mixérom urobíme cesto. Na pomučenej doske cesto rozvaľkáme na 1 - 1,5 cm.
3. Z cesta povykrajujeme kolieska a niektoré naplníme džemom. Zbytky cesta zmiesime dokopy a vykrájame z nich tiež kolieska, ale každému urobíme do stredu dierku s náprstkom a necháme vykysnúť hodinu.
4. Šišky vyprážame na panvici. Potom ich uložíme na papier, aby sa odsal prebytočný olej.
5. Pocukrujeme ich. Na šišky, ktoré sme na začiatku nenaplnili nastriekame sneh.
Postup sneh:
1. Nad parou vyšľaháme vaječné bielky s cukrom. Ak už bude pena tuhá primixujeme džem. Dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na šišky.
Cesto
- 500g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 400ml mlieko
- 160 g uvarené zemiaky
- 30 g droždie
- ½ KL soľ
- 2 PL rozpustené maslo
- 50 ml rum (môže byť aj vodka)
- 1 KL cukor
Plnka
- džem
Sneh
- 2 bielky
- 6 PL kryštálový cukor
- džem podľa chuti
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu