Bezlepkové zemiakové šišky
Ingrediencie
Cesto:
500g Bakery mix Liana
2 vajcia
400ml mlieko
160 g uvarené zemiaky
30 g droždie
½ KL soľ
2 PL rozpustené maslo
50 ml rum (môže byť aj vodka)
1 KL cukor
Plnka:
džem
Sneh:
2 bielky
6 PL kryštálový cukor
džem podľa chuti
1 ks Vanilínový cukor Liana

Postup
1. V jednej miske si pripravíme Bakery mix, nastrúhané zemiaky na drobno, vajíčka, maslo, soľ, rum. V druhej miske si pripravíme kvások z mlieka, cukru a droždia. Ak nám už kvások vykysne prilejeme ho do prvej misky.
2. Mixérom urobíme cesto. Na pomučenej doske cesto rozvaľkáme na 1 - 1,5 cm.
3. Z cesta povykrajujeme kolieska a niektoré naplníme džemom. Zbytky cesta zmiesime dokopy a vykrájame z nich tiež kolieska, ale každému urobíme do stredu dierku s náprstkom a necháme vykysnúť hodinu.
4. Šišky vyprážame na panvici. Potom ich uložíme na papier, aby sa odsal prebytočný olej.
5. Pocukrujeme ich. Na šišky, ktoré sme na začiatku nenaplnili nastriekame sneh.
Postup sneh:
1. Nad parou vyšľaháme vaječné bielky s cukrom. Ak už bude pena tuhá primixujeme džem. Dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na šišky.