Bezlepkové pudingovo-tvarohové slimáky
- 20 g čerstvé droždie
 - 70 g cukor kryštálový
 - 250 ml vlažné mlieko
 - 300 g Bakery mix Liana
 - 1 ks vajcie
 - 50 g bravčová masť/maslo
 
Krém:
- 300 ml mlieko
 - 40 g Zlatý krém Liana
 - 5 PL cukor kryštálový
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 - 250 g tvaroh jemný
 
Ďalej potrebujeme:
- sušené hrozienka namočené v rume
 - rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
 
- Z mlieka, Zlatého krému a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
 - Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút podkysnúť.
 - Pomocou mixéra s hnetacími metličkami zmiešame Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce. Počas miešania pridáme roztopenú bravčovú masť.
 - Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
 - Tvaroh zmiešame s vychladnutým pudingom.
 - Vykysnuté cesto zľahka spracujeme a vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika a potrieme pripraveným krémom. Na krém uložíme sušené hrozienka a cesto stočíme.
 - Pokrájame na cca 1 cm kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryté necháme 20 minút podkysnúť.
 - Potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a pečieme pri 180-190°C 15-20 minút.
 
- 20 g čerstvé droždie
 - 70 g cukor kryštálový
 - 250 ml vlažné mlieko
 - 300 g Bakery mix Liana
 - 1 ks vajcie
 - 50 g bravčová masť/maslo
 
Krém:
- 300 ml mlieko
 - 40 g Zlatý krém Liana
 - 5 PL cukor kryštálový
 - 20 g Vanilínový cukor Liana
 - 250 g tvaroh jemný
 
Ďalej potrebujeme:
- sušené hrozienka namočené v rume
 - rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
 
Produkty k receptu