Bezlepkové tvarohové guľky plnené jahodami

  • Bezlepkové tvarohové guľky sú ako stvorené na sladký obed alebo rýchlu večeru pre najmenších stravníkov. Na tento recept nepotrebujeme žiadne špeciálne suroviny, postačia tie, ktoré tvoria základ domácej špajze.
pre recept na Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta kliknite sem.
Bezlepkové tvarohové guľky
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    4
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
80 - 90 g Universal mix Liana
250 g jemný tvaroh
1 vajce
½ KL soľ
1 PL roztopené maslo
1 - 2 PL cukor práškový
 
1 vrecko Škoricový cukor Liana a práškový cukor na posypanie
 
 
 

 

 

 

 

 

Postup

1. Do misky postupne pridávame tvaroh, vajce, soľ, roztopené maslo, práškový cukor, Universal mix a ručne vypracujeme cesto. Necháme odležať cca 10 minút. 
 
2. Cesto presunieme na silikónovú podložku a podsypeme ryžovou múkou. Postupne plníme napr. jahodami.
 
3. Do vriacej vody pridáme lyžičku soli, vložíme guľky a necháme variť 5 - 7 minút. 
 
4. Uvarené scedíme, polejeme roztopeným maslom, posypeme škoricovým a práškovým cukrom. 
 
 
 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.