Bezlepkové slivkové cestenice
- 100 ml teplé mlieko
- 1 lyžica cukor
- ½ kocky droždie
- 600 g Bakery mix Liana
- štipka soli
- 70 g cukor
- 120 ml olej
- 1 žĺtok
- 300 ml mlieko
Náplň
- 1 kg slivky
- 1 vajíčko na potretie
- práškový cukor na posypanie
- Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana na podsypanie
- Kvások pripravíme z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme na teplom mieste 15 minút kvasiť.
- Všetky suroviny na cesto spolu s vykysnutým kváskom z droždia vložíme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 60 minút.
- Prepolíme a vykôstkujeme slivky. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou alebo Bakery mix a premiesime cesto. Rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko do obdĺžnika s hrúbkou 0,3 cm. Po celej dĺžke uložíme polovice sliviek rozpolenou časťou nadol. Cesto preložíme cez slivky, pritlačíme po okrajoch a rozkrojíme po 1-2-3 kusoch (podľa toho aké veľké cestenice chceme). Všetky okraje poriadne popritláčame, aby šťava zo sliviek nevytiekla. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 15 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- 100 ml teplé mlieko
- 1 lyžica cukor
- ½ kocky droždie
- 600 g Bakery mix Liana
- štipka soli
- 70 g cukor
- 120 ml olej
- 1 žĺtok
- 300 ml mlieko
Náplň
- 1 kg slivky
- 1 vajíčko na potretie
- práškový cukor na posypanie
- Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu