Bezlepkové slivkové cestenice

  • Obdobie sliviek - pre chlapov znamená pálenie slivovice, pre ženy pečenie slivkových koláčov - povestných cesteníc.
Bezlepkové slivkové cestenice
  • 80
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

100 ml teplé mlieko
1 lyžica cukor
½ kocky droždie
600 g Bakery mix Liana
štipka soli
70 g cukor
120 ml olej
1 žĺtok
300 ml mlieko
 
Náplň:
1 kg slivky
1 vajíčko na potretie
práškový cukor na posypanie
Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana na podsypanie

Postup

1. Kvások pripravíme z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme na teplom mieste 15 minút kvasiť. 
 
2. Všetky suroviny na cesto spolu s vykysnutým kváskom z droždia vložíme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 60 minút. 
 
3. Prepolíme a vykôstkujeme slivky. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou alebo Bakery mix a premiesime cesto. Rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko do obdĺžnika s hrúbkou 0,3 cm. Po celej dĺžke uložíme polovice sliviek rozpolenou časťou nadol. Cesto preložíme cez slivky, pritlačíme po okrajoch a rozkrojíme po 1-2-3 kusoch (podľa toho aké veľké cestenice chceme). Všetky okraje poriadne popritláčame, aby šťava zo sliviek nevytiekla. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút. 
 
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 15 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

80
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.