
Bezlepkové škvarkové bagety
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 350 g Bread mix dark Liana
- 1 lyžička soľ
- 100 g mleté škvarky
- 100 g kyslá smotana
- 150 ml voda
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
- V 100 ml vlažnej vode rozmiešame lyžičku cukru a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások.
- Do kuchynského robota dáme pripravený kvások z droždia a zvyšné suroviny a vymiesime kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
- Pomúčime kuchynskú dosku ryžovou múkou a položíme vykysnuté cesto. Premiesime, vytvarujeme valec a rozdelíme na 6 rovnakých dielov (každý diel 130 g). Dieliky opäť premiesime, cesto netreba podsypávať, pretože je od škvarkov dosť mastné. Vytvarujeme bagety a vložíme ich do formy. Necháme 30 - 40 minút kysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 240°C aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry.
- Bagetky narežeme, postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút.
- Spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 190°C a bagety postriekame vodou. Dopečieme ešte 30 minút. Potom ich necháme na mriežke vychladnúť.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 350 g Bread mix dark Liana
- 1 lyžička soľ
- 100 g mleté škvarky
- 100 g kyslá smotana
- 150 ml voda
Dodatky
- na podsypanie ryžová múka Liana
Produkty k receptu