Bezlepkové plnené štangle

Bezlepkové plnené štangle

Trvanie: 02:00 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dressing alebo len kečup.
Ingrediencie
Na naplnenie
  • 200 g šunka
  • 120 g tvrdý syr v celku
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, droždia a cukru. Necháme ho cca 10-15 minút nakvasiť.

2. Do kuchynského robota dáme ostatné suroviny spolu s kváskom z droždia a vymiešame cesto. Prikryté necháme cca 1 hodinu v teple kysnúť.

3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime. Na podsypanie použijeme ryžovú múku. Rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdlžník podľa toho aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na širšie cca 3,5 cm pásiky.

4. Syr narežeme na menšie hranolčeky a zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje navrchu spojíme. Poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol. Týmto postupom naplníme všetky pásy cesta, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté 15-20 minút kysnúť.

5. Rúru vyhrejeme na 240°C. Pred pečením štangle potrieme olivovým olejom a pečieme cca 15-20 minút, kým nezhnednú.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Na naplnenie
  • 200 g šunka
  • 120 g tvrdý syr v celku
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.