Bezlepkové plnené štangle
- 150 ml vlažná voda
- ½ kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 100 g Bakery mix Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 100 g Bread mix dark Liana
- 1,5 lyžičky soľ
- 250 ml voda
- 2 lyžice olivový olej
Na naplnenie
- 200 g šunka
- 120 g tvrdý syr v celku
Dodatky
- na potretie olivový olej
- na podsypanie ryžová múka Liana
1. Pripravíme kvások zo 150 ml vlažnej vody, droždia a cukru. Necháme ho cca 10-15 minút nakvasiť.
2. Do kuchynského robota dáme ostatné suroviny spolu s kváskom z droždia a vymiešame cesto. Prikryté necháme cca 1 hodinu v teple kysnúť.
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime. Na podsypanie použijeme ryžovú múku. Rozdelíme na 2 časti. Z každej vyvaľkáme obdlžník podľa toho aké veľké chceme štangle. Rozrežeme na širšie cca 3,5 cm pásiky.
4. Syr narežeme na menšie hranolčeky a zabalíme ho do kolieska šunky. Uložíme do stredu pásu cesta a kraje navrchu spojíme. Poriadne pritlačíme, aby syr nevytiekol. Týmto postupom naplníme všetky pásy cesta, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté 15-20 minút kysnúť.
5. Rúru vyhrejeme na 240°C. Pred pečením štangle potrieme olivovým olejom a pečieme cca 15-20 minút, kým nezhnednú.
- 150 ml vlažná voda
- ½ kocky droždie
- 1 lyžička cukor
- 100 g Bakery mix Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 100 g Bread mix dark Liana
- 1,5 lyžičky soľ
- 250 ml voda
- 2 lyžice olivový olej
Na naplnenie
- 200 g šunka
- 120 g tvrdý syr v celku
Dodatky
- na potretie olivový olej
- na podsypanie ryžová múka Liana
Produkty k receptu