Bezlepkové pirôžky
Cesto
- 250 g Bakery mix Liana
- 1 vajce
- 200 ml mlieko
- 15 g droždie
- ¼ KL soľ
- 1 PL maslo
- 1 KL cukor
- 80 g uvarené zemiaky
- 25 ml rum
- 400 ml olej na vyprážanie
Lekvárovo - maková plnka
- lekvár zmiešaný s mletým makom (5 PL lekváru a 3 PL mak)
1. Necháme vykysnúť kvások z mlieka, droždia a cukru. Ak je kvások vykysnutý vylejeme ho do zmesi Bakery mix a ostatných surovín. Všetko spolu zmixujeme na hladké cesto a zakryjeme fóliou pod ktorou necháme cesto kysnúť 40 minút.
2. Cesto rozvaľkáme na štvorec na hrúbku cca 5 mm. Rozrežeme ho na diely. Na každý diel dáme pozdĺžne plnku a uzatvoríme do šúľanca. Necháme asi 15 minút podkysnúť a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán.
3. Pirôžky položíme na papier, aby sme odsali prebytočný olej. Nakoniec ich pocukrujeme.
Cesto
- 250 g Bakery mix Liana
- 1 vajce
- 200 ml mlieko
- 15 g droždie
- ¼ KL soľ
- 1 PL maslo
- 1 KL cukor
- 80 g uvarené zemiaky
- 25 ml rum
- 400 ml olej na vyprážanie
Lekvárovo - maková plnka
- lekvár zmiešaný s mletým makom (5 PL lekváru a 3 PL mak)
Produkty k receptu