Bezlepkové pirôžky
Ingrediencie
Cesto:
250 g Bakery mix Liana
1 vajce
200 ml mlieko
15 g droždie
¼ KL soľ
1 PL maslo
1 KL cukor
80 g uvarené zemiaky
25 ml rum
400 ml olej na vyprážanie
Lekvárovo - maková plnka:
lekvár zmiešaný s mletým makom (5 PL lekváru a 3 PL mak)

Postup
1. Necháme vykysnúť kvások z mlieka, droždia a cukru. Ak je kvások vykysnutý vylejeme ho do zmesi Bakery mix a ostatných surovín. Všetko spolu zmixujeme na hladké cesto a zakryjeme fóliou pod ktorou necháme cesto kysnúť 40 minút.
2. Cesto rozvaľkáme na štvorec na hrúbku cca 5 mm. Rozrežeme ho na diely. Na každý diel dáme pozdĺžne plnku a uzatvoríme do šúľanca. Necháme asi 15 minút podkysnúť a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán.
3. Pirôžky položíme na papier, aby sme odsali prebytočný olej. Nakoniec ich pocukrujeme.