Bezlepkové oškvarkové pagáčiky
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 15 g droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor na kvások
- 250 ml vlažná voda
- 1 PL masť
Oškvarková plnka
- 150 g mleté oškvarky
Dodatky
- 1 vajce na potretie
1. Pripravíme kvások z vlažnej vody, cukru a droždia. Uvedené suroviny necháme 10 minút postáť.
2. Do misky nasypeme Bakery mix, soľ, masť a vajíčka. Prilejeme vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme cesto mixérom 3 minúty. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
3. Na podložke vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku cca 1 cm a potrieme pomletými oškvarkami.
4. Cesto preložíme tak, že 1/3 preložíme do stredu a nato ešte ďalšiu 1/3 a necháme 10 minút nakysnúť. Znova cesto rozvaľkáme cca na 2 cm výšku a nožom spravíme ryhy.
5. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme pagáčiky. Zostatky už nespracujeme, ale necháme ich voľné na upečenie.
6. Uložíme na plech potretý olejom (netreba pri nelepivých povrchoch plechu). Potrieme povrch pagáčikov vajíčkom. Nesmie to stiecť na boky, pretože sa nedvihnú do výšky. Okrajky uložíme tiež na plech.
7. Pečieme na 200°C 20minút.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 15 g droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor na kvások
- 250 ml vlažná voda
- 1 PL masť
Oškvarková plnka
- 150 g mleté oškvarky
Dodatky
- 1 vajce na potretie
Produkty k receptu