Bezlepkové kváskové plnené trojuholníčky
1. deň – rozkvas
- 200 g Bread mix dark Liana
- 250 g voda
- 2 lyžice kvások
2. deň – cesto
- 400 g Bread mix white Liana
- 100 g Bread mix dark Liana
- 300 ml voda
- 1,5 lyžičky soľ
- 3 lyžice olej
Dodatky
- šunka, syr, suchá saláma, slaninka, kukurica, kečup, bylinky (oregano, tymian, petržlen, bazalka )
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie vajíčko
- na posypanie sezam
1. V miske rozmiešame vareškou suroviny na rozkvas a prikryté necháme odpočívať pri izbovej teplote 12 hodín. Ak je horúco stačí menej 8-10 hodín.
2. Hotový rozkvas spolu s ostatnými surovinami na cesto vymiešame v kuchynskom robote asi 5-7 minút. Preložíme do plastovej alebo sklenenej misky, zakryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny (opäť treba odsledovať, pretože v horúcich dňoch cesto kysne rýchlejšie).
3. Po vykysnutí preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme oválne alebo na obdlžník. Potrieme kečupom, posypeme bylinkami a poukladáme šunku, salámu, slaninu, syr, atď. podľa chuti. Zvinieme do rolády a nakrájame trojuholníčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zakryté necháme kysnúť 60 minút.
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20 minút.
1. deň – rozkvas
- 200 g Bread mix dark Liana
- 250 g voda
- 2 lyžice kvások
2. deň – cesto
- 400 g Bread mix white Liana
- 100 g Bread mix dark Liana
- 300 ml voda
- 1,5 lyžičky soľ
- 3 lyžice olej
Dodatky
- šunka, syr, suchá saláma, slaninka, kukurica, kečup, bylinky (oregano, tymian, petržlen, bazalka )
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na potretie vajíčko
- na posypanie sezam
Produkty k receptu