Bezlepkové krehké jablkové rožteky
- 100 ml mlieko
- ½ kocky droždie
- 250 g Bakery mix Liana
- 2,5 PL cukor kryštálový
- 1 PL olej
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 100 ml voda
- 1 KL škorica
- 3 ks jablko
- 3 PL agáve sirup
- 5 PL mleté orechy
- šťava z limetky
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- cukor práškový na posypanie
- Z vlažného mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Pripravený kvások zmiešame s Bakery mix a štipkou soli. Pridáme škoricový cukor, škoricu, zvyšný kryštálový cukor, olej a vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Vložíme do hrnca, pridáme šťavu z limetky a agáve sirup. Dusíme cca 5 minút. Po vychladnutí pridáme mleté orechy.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko a rozdelíme na 12 trojuholníkov. Širšiu časť narežeme a nanesieme lyžicu plnky. Od širšej strany zrolujeme do tvaru rožteka. Pripravené rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme na 200°C cca 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
- 100 ml mlieko
- ½ kocky droždie
- 250 g Bakery mix Liana
- 2,5 PL cukor kryštálový
- 1 PL olej
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 100 ml voda
- 1 KL škorica
- 3 ks jablko
- 3 PL agáve sirup
- 5 PL mleté orechy
- šťava z limetky
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- cukor práškový na posypanie
Produkty k receptu