Bezlepkové guľky s údeným mäsom
Cesto
- 500g uvarené zemiaky
- 280 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 1 KL soľ
Plnka
- 300 g údené mäso
- 1 vajce
- korenie podľa chuti
Kapusta
- olej alebo masť
- 1 cibuľa
- 3 PL kryštálový cukor
- 600 g kapusta
1. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme a popučíme na kašu. Vychladnuté zemiaky pridáme k zmesi Bakery mix, vajíčku a soli. Vypracujeme cesto z ktorého urobíme valec a narežeme ho na 8 častí. Z každej časti vytvarujeme placku, ktorú naplníme plnkou (pomelieme údené uvarené mäso a zmiešame s vajcom) a urobíme guľku.
2. Guľky položíme do osolenej vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 7 minút.
3. Skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a kapustu dusíme 30 minút.
4. Hotové guľky pokvapkáme olejom, posypeme kapustou, pridáme osmaženú slaninku alebo môžeme pridať aj kyslú smotanu.
Cesto
- 500g uvarené zemiaky
- 280 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 1 KL soľ
Plnka
- 300 g údené mäso
- 1 vajce
- korenie podľa chuti
Kapusta
- olej alebo masť
- 1 cibuľa
- 3 PL kryštálový cukor
- 600 g kapusta
Produkty k receptu