Bezlepkové dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 300 ml mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej alebo bravčová masť
Krém
- 800 ml mlieko
- 4 PL cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Zlatý krém Liana
- Pripravíme kvások z asi 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia.
- Do misky dáme 300 g Bakery mix , 1 vajce, zvyšok mlieka a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec pridáme olej a miešame najlepšie elektrickým mixérom cca 1 minútu. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Vyklopíme na pracovnú dosku posypanú Bakery mix. Rozdelíme na asi 5 častí. Každú časť ušúľame na valček, ktorý pokrájame na asi 2 cm kúsky. Uložíme na vymastený plech, necháme ešte 10-15 minút podkysnúť. . Potrieme olejom a pečieme jemne dozlatista pri 190°C asi 10-12 minút.
- Časť mlieka dáme zovrieť. Pridáme cukor a Vanilínový cukor Liana. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý krém Liana a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Miešame do zhustnutia.
- Pripraveným krémom polejeme buchtičky a podávame.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 300 ml mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej alebo bravčová masť
Krém
- 800 ml mlieko
- 4 PL cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks Zlatý krém Liana
Produkty k receptu