Domáce bezlepkové piškóty

  • Cesto na piškóty sa nevaľká, ale jednoducho sa dávkuje cukrárskym vreckom na plech. Časť bezlepkovej zmesi Universal mix môžeme nahradiť Zlatým krémom Liana, ktorý dodá piškótam chutnejšiu vanilkovú chuť a vôňu :)
pre recept na Bezlepkové detské piškóty z Cake mix Liana kliknite sem.
Bezlepkové domáce piškóty
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    200 g
    (ks)

Ingrediencie

150 g Universal mix Liana
100 g cukor práškový
3 vajíčka
1 - 2 vrecká Vanilínový cukor Liana

Postup

1. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných žĺtkov striedavo primiešavame Universal mix a tuhý sneh. 
 
2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
 
3. Pečieme v rúre pri 180°C 10 - 12 minút.  
 
4. Upečené piškóty necháme vychladnúť, preložíme ich na tanier a pochutnáme si na nich s najbližšími :)
 
Dobrý tip:
Časť bezlepkovej zmesi Universal mix môžeme nahradiť Zlatým krémom Liana, ktorý dodá piškótam chutnejšiu vanilkovú chuť. 
 
Dobrý tip 2:
Pre klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou zameníme Universal mix Liana za 150 g hladkej múky.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.