Domáce bezlepkové piškóty
- 150 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 3 vajíčka
- 1 - 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných žĺtkov striedavo primiešavame Universal mix a tuhý sneh.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre pri 180°C 10 - 12 minút.
- Upečené piškóty necháme vychladnúť, preložíme ich na tanier a pochutnáme si na nich s najbližšími :)
Dobrý tip:
Časť bezlepkovej zmesi Universal mix môžeme nahradiť Zlatým krémom Liana, ktorý dodá piškótam chutnejšiu vanilkovú chuť.
Dobrý tip 2:
Pre klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou zameníme Universal mix Liana za 150 g hladkej múky.
- 150 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 3 vajíčka
- 1 - 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu