Bezlepkové čokoládové suflé s malinovou omáčkou

  • Jednoduchý recept aj pre začínajúce cukrárky. Je dôležité vystihnúť správny čas pečenia podľa typu vašej rúry, aby vnútro koláčika ostalo čokoládovo tekuté.
Bezlepkové čokoládové suflé  s malinovou omáčkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g Čokoláda 70% Liana
140 g maslo
4 vajcia (veľkosť L)
60 g Universal mix Liana
80 g cukor kryštálový
 
Náplň:
200 g mrazené maliny
1 PL cukor kryštálový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana 
 
Ďalej potrebujeme:
práškový cukor na posypanie
keramické formičky

Postup

1. Keramické formičky vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Poriadne premiešame a občasným miešaním necháme mierne vychladnúť.
 
2. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridáme roztopenú čokoládovú zmes a ručne premiešame. Na záver primiešame Universal mix.
 
3. Cesto nalejeme do pripravených formičiek. Uložíme na plech na pečenie a necháme piecť podľa typu rúry 7 - 10 minút pri 200°C. Proces pečenia pozorne sledujeme! Suflé je hotové, ak sa cesto odlepuje od stien formičiek a vrch je jemne chrumkavý. Je dôležité, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro, aby ostalo "surové". 
 
4. Hotové suflé necháme minútu postáť na kuchynskej linke a potom opatrne vyklopíme na tanier. Podávame s mrazenými malinami, ktoré rozvaríme s cukrom.  
 
Dobrý tip:
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 60 g hladkej múky. 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.