Bezlepkové čokoládové suflé s malinovou omáčkou
Cesto
- 200 g Čokoláda 70% Liana
- 140 g maslo
- 4 vajcia (veľkosť L)
- 60 g Universal mix Liana
- 80 g cukor kryštálový
Náplň
- 200 g mrazené maliny
- 1 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor na posypanie
- keramické formičky
1. Keramické formičky vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Poriadne premiešame a občasným miešaním necháme mierne vychladnúť.
2. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridáme roztopenú čokoládovú zmes a ručne premiešame. Na záver primiešame Universal mix.
3. Cesto nalejeme do pripravených formičiek. Uložíme na plech na pečenie a necháme piecť podľa typu rúry 7 - 10 minút pri 200°C. Proces pečenia pozorne sledujeme! Suflé je hotové, ak sa cesto odlepuje od stien formičiek a vrch je jemne chrumkavý. Je dôležité, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro, aby ostalo "surové".
4. Hotové suflé necháme minútu postáť na kuchynskej linke a potom opatrne vyklopíme na tanier. Podávame s mrazenými malinami, ktoré rozvaríme s cukrom.
Dobrý tip:
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 60 g hladkej múky.
Cesto
- 200 g Čokoláda 70% Liana
- 140 g maslo
- 4 vajcia (veľkosť L)
- 60 g Universal mix Liana
- 80 g cukor kryštálový
Náplň
- 200 g mrazené maliny
- 1 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor na posypanie
- keramické formičky
Produkty k receptu