Bezlepkové čokoládové brownies
Ingrediencie
250 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
250 g maslo
4 ks vajce veľ. L
200 g cukor kryštálový
štipka soli
2 PL Cake mix Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
Postup
1. Čokoládu spolu s maslom roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.
2. Vajcia s cukrom pomocou elektrického šľahača vymiešame do svetlej peny, počas miešania pridáme štipku soli.
3. Ručne vmiešame preosiatu Cake mix s kakaom a postupne vlejeme vychladnutú roztopenú čokoládu.
4. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-20 minút pri 170°C. Dĺžku pečenia prispôsobíme veľkosti plechu, čím väčší plech, tým kratšie pečenie.
5. Brownies podávame mierne vychladnuté spolu so zmrzlinou alebo šľahačkou a ovocím.