- Domov
 - Chutné recepty
 - Bezlepkové čokoládové a ovocné tartaletky
 
Bezlepkové čokoládové a ovocné tartaletky
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
 - 110 g cukor práškový
 - 150 g maslo / rastlinný tuk
 - 2 žĺtky
 - 1 PL Kakao tmavé Liana
 - 3 PL mlieko
 
Slaný karamel
- 100g cukor kryštálový
 - 65 ml smotana na šľahanie
 - 1 PL maslo
 - soľ podľa chuti
 
Ganáž z bielej čokolády
- 200 g Čokoláda Biela Liana
 - 100 ml smotana na šľahanie
 - biele farbivo
 
Ganáž z tmavej čokolády
- 75 g Čokoláda 70% Liana
 - 60 ml smotana na šľahanie
 - 20 g maslo
 
Ovocná ganáž
- 100 g Čokoláda Biela Liana
 - 50 ml smotana na šľahanie
 - 2 PL Stužovač Liana podľa chuti
 - ovocie podľa chuti
 
Na ozdobu
- ovocie
 - sušené jedlé kvety
 - cukrárske posypy
 - lentilky
 - mletý mak
 - mleté mandle
 - čokoládové perly
 
- Suroviny na cesto spolu zmiesime. Rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pre kakaové cesto zamiesime kakao zriedene mliekom. Zabalíme do fólie a aspoň na 30 minút odložíme do chladničky.
 - Formičky na tartaletky vymastíme maslom (pokiaľ nemáme silikónové formičky). Prstami povtláčame cesto na hrúbku 3 - 4 mm a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút. Ešte teplé tartaletky opatrne vyklopíme z formičiek.
 - Plníme podľa chuti - slaným karamelom, ganážou z bielej čokolády, ganážou z tmavej čokolády a ovocnou ganážou.
 - Ozdobíme ľubovoľne mletými mandľami, sušenými jedlými kvetmi, lentilkami, makom, čokoládovými perlami a cukrárskymi posypmi.
 
Slaný karamel:
V hrnci si roztopíme cukor na karamel, pridáme smotanu na šľahanie a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Po spojení karamelu so smotanou pridáme maslo a soľ podľa chuti, chvíľu povaríme.
Ganáž z bielej čokolády:
Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme, kým sa mierne čokoláda roztopí a rozmiešame. Na vybielenie bielej ganáže pridáme biele farbivo a rozmixujeme ponorným mixérom.
Ganáž z tmavej čokolády:
Čokoládu 70% Liana zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, pridáme maslo a rozmiešame.
Ovocná ganáž:
Bielu čokoládu zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Po roztopení čokolády pridáme stužovač Liana a ovocie podľa chuti a rozmixujeme ponorným mixérom.
Dobrý tip:
Tartaletky plníme horúcim karamelom, pretože v tekutej forme sa s ním ľahšie pracuje.
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu so pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
 - 110 g cukor práškový
 - 150 g maslo / rastlinný tuk
 - 2 žĺtky
 - 1 PL Kakao tmavé Liana
 - 3 PL mlieko
 
Slaný karamel
- 100g cukor kryštálový
 - 65 ml smotana na šľahanie
 - 1 PL maslo
 - soľ podľa chuti
 
Ganáž z bielej čokolády
- 200 g Čokoláda Biela Liana
 - 100 ml smotana na šľahanie
 - biele farbivo
 
Ganáž z tmavej čokolády
- 75 g Čokoláda 70% Liana
 - 60 ml smotana na šľahanie
 - 20 g maslo
 
Ovocná ganáž
- 100 g Čokoláda Biela Liana
 - 50 ml smotana na šľahanie
 - 2 PL Stužovač Liana podľa chuti
 - ovocie podľa chuti
 
Na ozdobu
- ovocie
 - sušené jedlé kvety
 - cukrárske posypy
 - lentilky
 - mletý mak
 - mleté mandle
 - čokoládové perly
 
Produkty k receptu