Bezlepkové bagetky s cibuľkou

  • Chuť opraženej cibuľky dodá bagetkám chutnú zmenu. POZOR! Hrozí, že na obyčajné bagety na istý čas zabudnete.
pre recept na Bezlepkové slaninové bagety kliknite sem.
Bezlepkové bagetky s cibuľkou
  • 51
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

2 menšie cibule
3 lyžice olej
100 ml voda
1 lyžička cukor
½ kocky droždia
400 g Bread mix dark Liana
100 g Bakery mix Liana 
30 g ryžová múka Liana 
2 lyžice zemiakové vločky
1 lyžička soľ
400 ml voda
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
na potretie 1 lyžica olivový olej + 1 lyžica voda
štipka soli
 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml vody, cukru a droždia. Necháme pár minút na teplom mieste.
2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a na oleji opražíme do zlatista.
3. V kuchynskom robote pripravíme cesto z Bread mix dark, Bakery mix, ryžovej múky, vločiek, soli, kvásku z droždia a vody. Neskôr pridáme upraženú cibuľu aj s olejom na ktorom sme ju pripravovali a znovu vymiesime cesto. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme cca 45 minút kysnúť.
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10 častí (110-120 g / ks). Vytvarujeme bagety a uložíme do formy. Necháme podkysnúť 15-20 minút. 
5. Pred pečením potrieme bagety jemne zmesou oleja a vody a štipkou soli. Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom na záparu. Potreté bagety vložíme do rúry, plech, ktorý slúži na záparu položíme na spodok rúry a nalejeme cca 250 ml vriacej vody, aby sa vytvorila zápara. Pečieme 12 minút.
6. Plech so záparou vytiahneme, teplotu znížime na 185°C a dopečieme cca 20-25 minút. Počas pečenia postriekame bagetky 1-2 krát vodou. Upečené ich necháme vychladnúť na mriežke. 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

51
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.