Bezlepkové bagetky s cibuľkou
- 2 menšie cibule
- 3 lyžice olej
- 100 ml voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždia
- 400 g Bread mix dark Liana
- 100 g Bakery mix Liana
- 30 g ryžová múka Liana
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1 lyžička soľ
- 400 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- na potretie 1 lyžica olivový olej + 1 lyžica voda
- štipka soli
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vody, cukru a droždia. Necháme pár minút na teplom mieste.
2. Cibuľu nakrájame na malé kocky a na oleji opražíme do zlatista.
3. V kuchynskom robote pripravíme cesto z Bread mix dark, Bakery mix, ryžovej múky, vločiek, soli, kvásku z droždia a vody. Neskôr pridáme upraženú cibuľu aj s olejom na ktorom sme ju pripravovali a znovu vymiesime cesto. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme cca 45 minút kysnúť.
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10 častí (110-120 g / ks). Vytvarujeme bagety a uložíme do formy. Necháme podkysnúť 15-20 minút.
5. Pred pečením potrieme bagety jemne zmesou oleja a vody a štipkou soli. Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom na záparu. Potreté bagety vložíme do rúry, plech, ktorý slúži na záparu položíme na spodok rúry a nalejeme cca 250 ml vriacej vody, aby sa vytvorila zápara. Pečieme 12 minút.
6. Plech so záparou vytiahneme, teplotu znížime na 185°C a dopečieme cca 20-25 minút. Počas pečenia postriekame bagetky 1-2 krát vodou. Upečené ich necháme vychladnúť na mriežke.
- 2 menšie cibule
- 3 lyžice olej
- 100 ml voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždia
- 400 g Bread mix dark Liana
- 100 g Bakery mix Liana
- 30 g ryžová múka Liana
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1 lyžička soľ
- 400 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- na potretie 1 lyžica olivový olej + 1 lyžica voda
- štipka soli
Produkty k receptu