Bezlepková žemľovka

  • Šťavnatá žemľovka z jemnej bezlepkovej vianočky podľa nášho receptu.
Pre recept na Bezlepkovú a bezmliečnú žemľovku kliknite sem.
Bezlepková žemľovka
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Bezlepková vianočka podľa nášho receptu
500 g nastrúhané jablká
Škoricový cukor Liana podľa chuti
500 g tvaroh 
1 ks vajce
2 KL Vanilínový cukor Liana
cukor kryštálový podľa chuti
1 KL Poleva citrónová Liana
 
Zmes na namáčanie:
500-800 ml mlieko
4 ks žĺtok
1-2 KL Vanilínový cukor Liana
cukor kryštálový podľa chuti
 
Bielkový sneh:
4 ks bielok
200 g cukor kryštálový

Postup

1. Nastrúhané jablká dochutíme škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti.
 
2. Tvaroh zmiešame s vajíčkom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a s citrónovou polevou.
 
3. V mlieku rozmiešame žĺtky a dosladíme podľa chuti.
 
4. Nakrájanú vianočku namáčame v mliečnej zmesi a ukladáme do formy vo vrstvách: vianočka, jablká, vianočka, tvarohová plnka a na záver vianočka.
 
5. Pečieme pri 180°C 20 minút.
 
6. Kým sa upečie žemľovka, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru.
 
7. Sneh nanesieme na žemľovku a zapečieme pri 160°C do zlatista.
 
Dobrý tip 1.:
Recept na Bezlepkovú vianočku nájdete, ak kliknete tu. Naša žemľovka bola upečená týždeň vopred, následne zamrazená. Vybrali sme juz z mrazničky deň pred prípravou žemľovky.
 
Dobrý tip 2.:
Pre udržanie väčšej vlahy žemľovky použijeme formu s pevným dnom.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.