- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková žemľovka
Bezlepková žemľovka
Šťavnatá žemľovka z jemnej bezlepkovej vianočky podľa nášho receptu.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Bezlepková vianočka podľa nášho receptu
- 500 g nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
- 500 g tvaroh
- 1 ks vajce
- 2 KL Vanilínový cukor Liana
- cukor kryštálový podľa chuti
- 1 KL Poleva citrónová Liana
Zmes na namáčanie
- 500-800 ml mlieko
- 4 ks žĺtok
- 1-2 KL Vanilínový cukor Liana
- cukor kryštálový podľa chuti
Bielkový sneh
- 4 ks bielok
- 200 g cukor kryštálový
- Nastrúhané jablká dochutíme škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti.
- Tvaroh zmiešame s vajíčkom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a s citrónovou polevou.
- V mlieku rozmiešame žĺtky a dosladíme podľa chuti.
- Nakrájanú vianočku namáčame v mliečnej zmesi a ukladáme do formy vo vrstvách: vianočka, jablká, vianočka, tvarohová plnka a na záver vianočka.
- Pečieme pri 180°C 20 minút.
- Kým sa upečie žemľovka, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru.
- Sneh nanesieme na žemľovku a zapečieme pri 160°C do zlatista.
Dobrý tip 1.:
Recept na Bezlepkovú vianočku nájdete, ak kliknete tu. Naša žemľovka bola upečená týždeň vopred, následne zamrazená. Vybrali sme juz z mrazničky deň pred prípravou žemľovky.
Dobrý tip 2.:
Pre udržanie väčšej vlahy žemľovky použijeme formu s pevným dnom.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Bezlepková vianočka podľa nášho receptu
- 500 g nastrúhané jablká
- Škoricový cukor Liana podľa chuti
- 500 g tvaroh
- 1 ks vajce
- 2 KL Vanilínový cukor Liana
- cukor kryštálový podľa chuti
- 1 KL Poleva citrónová Liana
Zmes na namáčanie
- 500-800 ml mlieko
- 4 ks žĺtok
- 1-2 KL Vanilínový cukor Liana
- cukor kryštálový podľa chuti
Bielkový sneh
- 4 ks bielok
- 200 g cukor kryštálový
Produkty k receptu