Bezlepková žemľová knedľa
- 10 ks bezlepkové pečivo z múčnej zmesi Rolls Mix Liana
- 350 - 400 ml mlieko
- 0,5 - 1 KL soľ
- 4 PL olej/ bravčová masť
- 1 ks cibuľa
- 3 ks vajce
- 1 PL nasekaná petržlenová vňať
- 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
- Pečivo pripravené podľa tohto receptu: Bezlepkové biele rožky nakrájame na kocky.
- Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji.
- Mlieko, vajcia, prášok do pečiva a soľ vyšľaháme.
- Zmes vylejeme na nakrájané pečivo.
- Pridáme osmaženú cibuľu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Podľa potreby pridáme mlieko.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Z oboch častí vyformujeme valček, ktorý zabalíme do fólie a konce previažeme.
- Takto zabalené valčeky varíme vo vriacej vode približne 25 - 30 minút.
Dobrý tip:
Ak je pečivo viacdňové alebo z mrazničky, je vhodné ho nakrájané na kocky zohriať v rúre na pečenie alebo v mikrovlnnej rúre, aby sa lepšie tvarovalo do valčeka.
- 10 ks bezlepkové pečivo z múčnej zmesi Rolls Mix Liana
- 350 - 400 ml mlieko
- 0,5 - 1 KL soľ
- 4 PL olej/ bravčová masť
- 1 ks cibuľa
- 3 ks vajce
- 1 PL nasekaná petržlenová vňať
- 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
Produkty k receptu