Bezlepkové biele rožky
- 500 g Rolls mix Liana
- 2 PL (25 g) cukor kryštálový
- 20 g čerstvé droždie
- 500 ml vlažná voda
- 5-6 PL rastlinný olej
- 7 g soľ
Ďalej potrebujeme
- voda a olej 11 na potretie
- Z asi 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
- Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások a miešame mixérom s hnetacími metličkami 3 minúty.
- Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.
- Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Cesto vyklopíme na olejom potretú podložku, spracujeme, rozdelíme na 10-12 rovnakých častí a naolejovanými rukami tvarujeme rožky.
- Uložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte 30 minút podkysnúť.
- Rožky potrieme zmesou vody a oleja.
- Teplovzdušnú rúru vyhrejme na 230°C, vložíme vykysnuté rožky a na dno rúry uložíme plech s vodou, ktorý vytvorí počas pečenia paru. Pečieme 15-18 minút jemne do zlatista. Necháme na mriežke vychladnúť.
Dobrý tip 1:
Aby pečivo chutilo ako čerstvé aj ďalšie dni po upečení, je vhodné ich ohriať pred konzumáciou asi 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.
Dobrý tip 2:
Pre chrumkavejšiu kôrku nahradíme rastlinný olej olivovým.
- 500 g Rolls mix Liana
- 2 PL (25 g) cukor kryštálový
- 20 g čerstvé droždie
- 500 ml vlažná voda
- 5-6 PL rastlinný olej
- 7 g soľ
Ďalej potrebujeme
- voda a olej 11 na potretie
Produkty k receptu