Bezlepkové biele rožky

  • Voňavé bezlepkové rožky z našej múčnej zmesi ROLLS MIX LIANA.
Bezlepkové biele rožky
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

500 g Rolls mix Liana
2 PL (25 g) cukor kryštálový
20 g čerstvé droždie
500 ml vlažná voda
5-6 PL rastlinný olej
7 g soľ
 
Ďalej potrebujeme:
voda a olej 1:1 na potretie

Postup

1. Z asi 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút vzísť.
 
2. Do misky dáme Rolls mix, soľ, zvyšnú vodu, pripravený kvások a miešame mixérom s hnetacími metličkami 3 minúty.
 
3. Nakoniec pridáme olej a dôkladne premiešame.
 
4. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.
 
5. Cesto vyklopíme na olejom potretú podložku, spracujeme, rozdelíme na 10-12 rovnakých častí a naolejovanými rukami tvarujeme rožky.
 
6. Uložíme na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte 30 minút podkysnúť.
 
7. Rožky potrieme zmesou vody a oleja.
 
8. Teplovzdušnú rúru vyhrejme na 230°C, vložíme vykysnuté rožky a na dno rúry uložíme plech s vodou, ktorý vytvorí počas pečenia paru. Pečieme 15-18 minút jemne do zlatista. Necháme na mriežke vychladnúť.
 
Dobrý tip 1:
Aby pečivo chutilo ako čerstvé aj ďalšie dni po upečení, je vhodné ich ohriať pred konzumáciou asi 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.
 
Dobrý tip 2:
Pre chrumkavejšiu kôrku nahradíme rastlinný olej olivovým.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.