Bezlepková vianočka bez pletenia

  • Milujete domácu vianočku, ale nebaví vás jej pletenie? Vyskúšajte náš recept na Bezlepkovú vianočku bez pletenia.
pre recept na Bezlepkovú vianočku kliknite sem.
Bezlepková vianočka bez pletenia
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

15 g droždie
1 PL cukor kryštálový
50 ml mlieko (kvások)
280 g Bakery mix Liana
80 g cukor práškový
2 ks vajce
150 ml mlieko
125 g roztopené maslo
3 PL sušené hrozienka namočené v rume
 
Ďalej potrebujeme:
tuk na vymastenie formy na pečenie
vajce + mlieko na potretie pred pečením
mandľové lupienky na posypanie
roztopené maslo na potretie po upečení
 

Postup

1. Pripravíme kvások z droždia, kryštálového cukru a mlieka. Necháme 10 minút vzísť.
 
2. Bakery mix Liana, pripravený kvások, práškový cukor, vajcia, roztopené maslo a mlieko vymiesime mixérom s hnetacími metličkami. Pridáme sušené hrozienka, ktoré zapracujeme do cesta.
 
3. Cesto vložíme do vymastenej formy na pečenie, uhladíme naolejovanou lyžičkou a prikryté fóliou necháme 45 minút kysnúť.
 
4. Nakysnutú vianočku potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C , znížime teplotu na 180°C a pečieme cca 45 minút. Po 10 minútach pečenia vianočku prikryjeme.
 
5. Ešte horúcu vianočku potrieme roztopeným maslom a necháme mierne vychladnúť. Vyberieme z formy na pečenie a necháme ju úplne vychladnúť.

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.