Bezlepková vianočka bez pletenia
- 15 g droždie
- 1 PL cukor kryštálový
- 50 ml mlieko (kvások)
- 280 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor práškový
- 2 ks vajce
- 150 ml mlieko
- 125 g roztopené maslo
- 3 PL sušené hrozienka namočené v rume
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy na pečenie
- vajce + mlieko na potretie pred pečením
- mandľové lupienky na posypanie
- roztopené maslo na potretie po upečení
- Pripravíme kvások z droždia, kryštálového cukru a mlieka. Necháme 10 minút vzísť.
- Bakery mix Liana, pripravený kvások, práškový cukor, vajcia, roztopené maslo a mlieko vymiesime mixérom s hnetacími metličkami. Pridáme sušené hrozienka, ktoré zapracujeme do cesta.
- Cesto vložíme do vymastenej formy na pečenie, uhladíme naolejovanou lyžičkou a prikryté fóliou necháme 45 minút kysnúť.
- Nakysnutú vianočku potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C , znížime teplotu na 180°C a pečieme cca 45 minút. Po 10 minútach pečenia vianočku prikryjeme.
- Ešte horúcu vianočku potrieme roztopeným maslom a necháme mierne vychladnúť. Vyberieme z formy na pečenie a necháme ju úplne vychladnúť.
- 15 g droždie
- 1 PL cukor kryštálový
- 50 ml mlieko (kvások)
- 280 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor práškový
- 2 ks vajce
- 150 ml mlieko
- 125 g roztopené maslo
- 3 PL sušené hrozienka namočené v rume
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy na pečenie
- vajce + mlieko na potretie pred pečením
- mandľové lupienky na posypanie
- roztopené maslo na potretie po upečení
Produkty k receptu