Bezlepková veľkonočná baba
- 4 bagetky
- 800 g údené mäso
- 4 vajcia
- 1 kávová lyžička vegeta
- 2 lyžice petržlenová vňať
- ½ kávová lyžička mleté čierne korenie
- masť
Suroviny na bagetky
- 400 g Bakery mix Liana
- 400 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- ½ kávová lyžička soľ
- 4 lyžice olej
- veľkosť plechu 29x19 cm
1. Uvaríme údené mäso a vodu z varenia necháme vychladnúť.
2. Bagetky nakrájame na kruhy a pol bagetky na malé kocky.
3. Kruhy bagetiek zalejeme vodou z údeného mäsa.
4. Odmočené vyžmýkame a dáme do misy.
5. Pridáme nakrájané údené mäso a vajíčka, dochutíme vegetou, čiernym korením a nasekanou vňaťou. Zmiešame a ku koncu pridáme ešte odložené kocky bagety.
6. Plech vymastíme masťou a zmes dáme rovnomerne na plech.
7. Vrch potrieme masťou tiež.
8. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 45 minút až je baba krásne červená a chrumkavá.
9. Nakrájame na porcie.
10. Podávame teplé aj studené.
Postup bagety:
1. Všetko dáme do pekárničky na program cesto a ak po 1,5 h vykysne vyberieme a rozdelíme na 4 časti.
2. Vytvarujeme bagetky.
3. Dáme na plech určený na bagety.
4. Zakryjeme fóliou a necháme ešte 40 minút kysnúť.
5. Pečieme na 200°C 40 minút.
6. Bagety je lepšie upiecť deň vopred.
- 4 bagetky
- 800 g údené mäso
- 4 vajcia
- 1 kávová lyžička vegeta
- 2 lyžice petržlenová vňať
- ½ kávová lyžička mleté čierne korenie
- masť
Suroviny na bagetky
- 400 g Bakery mix Liana
- 400 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- ½ kávová lyžička soľ
- 4 lyžice olej
- veľkosť plechu 29x19 cm
Produkty k receptu