Bezlepková mrkvová zimná chalúpka
Cesto
- 240 g nastrúhaná mrkva
- 315 g Cake mix Liana
- 240 g kryštálový cukor
- ½ lyžičky Sóda bikarbona Liana
- lyžička Škoricový cukor Liana
- nastrúhané jablko
- šťava z pomaranča
- 8 vajec
Plnka orechová
- 250 g orechy
- 50 g práškový cukor
- 150 ml rum
Plnka čokoládová
- čokoládovo - orieškový krém
Plnka s mascarpone
- 500 ml šľahačková smotana
- 250 g Biela čokoláda Liana
- 2 balenia mascarpone
- podľa chuti práškový cukor
- Deň vopred necháme na ohni roztopiť šľahačkovú smotanu s bielou čokoládou, pozor nevaríme! Po vychladnutí dáme na 24 h do chladničky.
- Cesto pripravíme tak, že vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko, šťavu z pomaranča, Cake mix, sódu bikarbónu a škoricový cukor. Pečieme na 200°C cca 30minút.
- Orechovú plnku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Natrieme na vychladnuté cesto. Na orechovú plnku natrieme čokoládovo - orieškový krém.
- Bielu čokoládu rozpustenú v šľahačkovej smotane vyberieme z chladničky a vyšľaháme, pokiaľ nevznikne tuhá šľahačka. Potom primiešame mascarpone a pridáme cukor podľa chuti. Natrieme na koláč a odložíme ešte do chladu odpočívať.
Cesto
- 240 g nastrúhaná mrkva
- 315 g Cake mix Liana
- 240 g kryštálový cukor
- ½ lyžičky Sóda bikarbona Liana
- lyžička Škoricový cukor Liana
- nastrúhané jablko
- šťava z pomaranča
- 8 vajec
Plnka orechová
- 250 g orechy
- 50 g práškový cukor
- 150 ml rum
Plnka čokoládová
- čokoládovo - orieškový krém
Plnka s mascarpone
- 500 ml šľahačková smotana
- 250 g Biela čokoláda Liana
- 2 balenia mascarpone
- podľa chuti práškový cukor
Produkty k receptu