Bezlepková knedľa
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
 - 2 vajcia
 - 1 ČK soľ
 - 30 g droždie
 - 2 PL olej
 - 1 KL cukor na kvások
 - 400 ml vlažná voda
 - 1 bezlepkový rožok
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
 

1. Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.
2. Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.
3. Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť. Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.
4. Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.
Dobrý tip:
Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
 - 2 vajcia
 - 1 ČK soľ
 - 30 g droždie
 - 2 PL olej
 - 1 KL cukor na kvások
 - 400 ml vlažná voda
 - 1 bezlepkový rožok
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
 

Produkty k receptu