Bezlepková boloňská roláda

  • Kysnutá mäsová roláda vhodná na oslavy.
Bezlepková boloňská roláda
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
400 g Bread mix white Liana
240 ml voda
150 ml vlažná voda (na kvások)
50 ml olivový olej
20 g droždie
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Náplň:
400 ml mleté mäso
100 g tvrdý syr
1 cibuľa
2 PL paradajkový pretlak
2 KL provensálske korenie
1 KL sušený cesnak
1 KL čierne mleté korenie
1 KL soľ
 
Na potretie:
vajce
morská soľ
provensálske korenie
olivový olej 
ryžová múka Liana na podsypanie 
 
 
 

Postup

1. Droždie a cukor rozmiešame v 150 ml vlažnej vode a necháme prekvasiť 15 minút.
 
2. Ostatné suroviny dáme do kuchynského robota a pridáme vykysnutý kvások z droždia. Spracujeme cesto, zľahka potrieme olivovým olejom a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
 
3. Na náplň opražíme cibuľu na troške oleja, pridáme mäso, paradajkový pretlak, okoreníme a dusíme 15 minút.
 
4. Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník a vyvaľkáme obdĺžnik. Rovnomerne potrieme vychladnutou mäsovou plnkou, posypeme nastrúhaným syrom a zrolujeme do rolády. 
 
5. Formu na chlieb v tvare obdĺžnika vystelieme papierom na pečenie a uložíme roládu. Necháme ešte 20 minút podkysnúť.
 
6. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme provensálskym korením, morskou soľou a pečieme 40 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.
 
Dobrý tip:
Šírka rolády závisí od veľkosti formy. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.