Bezlepková boloňská roláda
Cesto
- 400 g Bread mix white Liana
- 240 ml voda
- 150 ml vlažná voda (na kvások)
- 50 ml olivový olej
- 20 g droždie
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Náplň
- 400 ml mleté mäso
- 100 g tvrdý syr
- 1 cibuľa
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 KL provensálske korenie
- 1 KL sušený cesnak
- 1 KL čierne mleté korenie
- 1 KL soľ
Na potretie
- vajce
- morská soľ
- provensálske korenie
- olivový olej
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Droždie a cukor rozmiešame v 150 ml vlažnej vode a necháme prekvasiť 15 minút.
- Ostatné suroviny dáme do kuchynského robota a pridáme vykysnutý kvások z droždia. Spracujeme cesto, zľahka potrieme olivovým olejom a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- Na náplň opražíme cibuľu na troške oleja, pridáme mäso, paradajkový pretlak, okoreníme a dusíme 15 minút.
- Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujeme bochník a vyvaľkáme obdĺžnik. Rovnomerne potrieme vychladnutou mäsovou plnkou, posypeme nastrúhaným syrom a zrolujeme do rolády.
- Formu na chlieb v tvare obdĺžnika vystelieme papierom na pečenie a uložíme roládu. Necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme provensálskym korením, morskou soľou a pečieme 40 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.
Dobrý tip:
Šírka rolády závisí od veľkosti formy.
Cesto
- 400 g Bread mix white Liana
- 240 ml voda
- 150 ml vlažná voda (na kvások)
- 50 ml olivový olej
- 20 g droždie
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Náplň
- 400 ml mleté mäso
- 100 g tvrdý syr
- 1 cibuľa
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 KL provensálske korenie
- 1 KL sušený cesnak
- 1 KL čierne mleté korenie
- 1 KL soľ
Na potretie
- vajce
- morská soľ
- provensálske korenie
- olivový olej
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu