Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana

1:30 (h:m)
2:00 (h:m)
Porcie: 20-25 (ks)
Vyskúšajte lahodný bezlepkový Zlatý krémeš Liana, vylepšený pravou mletou vanilkou! Tradičný obľúbený zákusok sme pre vás pripravili v jemnej bezlepko
Ingrediencie
Krém
Piškóta
  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 200 g kryštálový cukor
  • 100 ml teplé mlieko
  • 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
Ďalej potrebujeme

→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Krém: Zo 700 ml mlieka oddelíme 300 ml, ktoré použijeme na rozmiešanie Zlatých krémov, žĺtkov a zmesi Cake mix Liana. Zvyšné mlieko zahrejeme s cukrom až do varu. Rozmiešanú zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Pridáme 2 polievkové lyžice rumu, cca 50 g masla, Pravú vanilku mletú Liana, dobre premiešame a necháme vychladnúť.

2. Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridávame Cake mix Liana. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 175°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

3. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý prešľahaný puding.

4. Piškótu prekrojíme na polovicu a spodnú piškótu natrieme pripraveným krémom. 

5. Šľahačka: Do rastlinnej šľahačky pridáme Pravú vanilku mletú Liana, vyšľaháme a nanesieme na vrstvu krému. Prikryjeme druhou polovicou piškóty. Necháme stuhnúť.

6. Povrch posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kocky a podávame.

Dobrý tip: Ak chcete pripraviť klasickú lepkovú verziu receptu s pšeničnou múkou, stačí namiesto Cake mix Liana použiť polohrubú pšeničnú múku a pridať kypriaci prášok.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
Krém
Piškóta
  • 7 bielkov
  • 5 žĺtkov
  • 200 g kryštálový cukor
  • 100 ml teplé mlieko
  • 200 g Cake mix Liana
Šľahačka
Ďalej potrebujeme

→ forma s rozmerom 34 x 24 x 8 cm

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.