Višňovo - smotanový zákusok
Ingrediencie
Piškóta :
5 ks vajíčka
250 g práškový cukor
250 g polohrubá múka
0,5 dcl olej
7 lyžíc voda
20 dkg práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka :
2 ks smotana na šľahanie
2 ks kyslá smotana 400 ml
2 ks Vanilínový cukor Liana
6 lyžíc práškový cukor
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
1 lyžica kryštálový cukor
0,1 l mlieko
višne
Želatína na vrch :
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višna Liana
4 lyžice kryštálový cukor
0,5 l voda
5 ks vajíčka
250 g práškový cukor
250 g polohrubá múka
0,5 dcl olej
7 lyžíc voda
20 dkg práškový cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka :
2 ks smotana na šľahanie
2 ks kyslá smotana 400 ml
2 ks Vanilínový cukor Liana
6 lyžíc práškový cukor
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višňa Liana
1 lyžica kryštálový cukor
0,1 l mlieko
višne
Želatína na vrch :
1 ks Želatína a stužovač 2v1 višna Liana
4 lyžice kryštálový cukor
0,5 l voda
Postup
1. Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva Liana, vodu, olej a premiešame.
2. Dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a upečieme.
Postup plnka :
1. Vyšľaháme smotany na šľahanie, pridáme kyslé smotany, vanilínový a práškový cukor. Želatínu s lyžicou kryštálového cukru dáme napučať do 0,1 l mlieka a po 20 minútach zahrejeme do rozpustenia kryštálikov. Nevaríme! Ihneď zašľaháme do šľahačkovo - jogurtovej masy a vylejeme na vychladnutý korpus. Môžeme uložiť višne a dáme do chladničky cca na 2 h dobre stuhnúť.
Postup želatína na vrch :
1. Do 0,5 l horúcej vody vysypeme za stáleho miešania lyžicou želatínu a stužovač 2v1 višňa Liana zmiešanú s kryštálovým cukrom a miešame do rozpustenia kryštálikov. Necháme ju v chladničke dobre vychladnúť. Ak začne mierne tuhnúť pomaly lyžicou nalievame na smotanovú plnku. A znova uložíme do chladničky stuhnúť.
2. Dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný hlboký plech a upečieme.
Postup plnka :
1. Vyšľaháme smotany na šľahanie, pridáme kyslé smotany, vanilínový a práškový cukor. Želatínu s lyžicou kryštálového cukru dáme napučať do 0,1 l mlieka a po 20 minútach zahrejeme do rozpustenia kryštálikov. Nevaríme! Ihneď zašľaháme do šľahačkovo - jogurtovej masy a vylejeme na vychladnutý korpus. Môžeme uložiť višne a dáme do chladničky cca na 2 h dobre stuhnúť.
Postup želatína na vrch :
1. Do 0,5 l horúcej vody vysypeme za stáleho miešania lyžicou želatínu a stužovač 2v1 višňa Liana zmiešanú s kryštálovým cukrom a miešame do rozpustenia kryštálikov. Necháme ju v chladničke dobre vychladnúť. Ak začne mierne tuhnúť pomaly lyžicou nalievame na smotanovú plnku. A znova uložíme do chladničky stuhnúť.