Trdelník škoricový, orechový, kakaový

Trdelník

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 15 (ks)
škoricový, orechový, kakaový a obľúbený koláčik
Ingrediencie
Cesto
  • 500 g múka hladká
  • 250 ml mlieko
  • 3 PL cukor
  • 100 g roztopené maslo / roztopená bravčová masť
  • 2 vajcia
  • 1 čerstvé droždie
  • ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme 10 minút odstáť. Múku, soľ, vajcia a pripravený kvások z droždia zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené nie horúce maslo alebo masť a dobre vymiesime. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút.

2. Vykysnuté cesto prepracujeme na podložke. Časť cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky cca 2 cm. Jednotlivé pásiky obtáčame na pripravenú formu alebo valček. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C asi 15 minút.

3. Po upečení potrieme roztopeným maslom a obalíme v Škoricovom cukre alebo podľa chuti.

Dobrý tip:
Ak nemáme pomôcky na pečenie trdelníka, tak cesto rozložíme na plech na pečenie a pred pečením potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo posypom podľa chuti.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 500 g múka hladká
  • 250 ml mlieko
  • 3 PL cukor
  • 100 g roztopené maslo / roztopená bravčová masť
  • 2 vajcia
  • 1 čerstvé droždie
  • ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné