Trdelník
Cesto
- 500 g múka hladká
- 250 ml mlieko
- 3 PL cukor
- 100 g roztopené maslo / roztopená bravčová masť
- 2 vajcia
- 1 čerstvé droždie
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- Škoricový cukor Liana + cukor
- mleté orechy + cukor
- Kakao tmavé Liana Exclusive
1. Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme 10 minút odstáť. Múku, soľ, vajcia a pripravený kvások z droždia zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené nie horúce maslo alebo masť a dobre vymiesime. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút.
2. Vykysnuté cesto prepracujeme na podložke. Časť cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky cca 2 cm. Jednotlivé pásiky obtáčame na pripravenú formu alebo valček. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C asi 15 minút.
3. Po upečení potrieme roztopeným maslom a obalíme v Škoricovom cukre alebo podľa chuti.
Dobrý tip:
Ak nemáme pomôcky na pečenie trdelníka, tak cesto rozložíme na plech na pečenie a pred pečením potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo posypom podľa chuti.
Cesto
- 500 g múka hladká
- 250 ml mlieko
- 3 PL cukor
- 100 g roztopené maslo / roztopená bravčová masť
- 2 vajcia
- 1 čerstvé droždie
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- Škoricový cukor Liana + cukor
- mleté orechy + cukor
- Kakao tmavé Liana Exclusive
Produkty k receptu