Trdelník

  • škoricový, orechový, kakaový a obľúbený koláčik
pre recept na Bezlepkový trdelník kliknite sem.
Trdelník škoricový, orechový, kakaový
  • 77
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g múka hladká
250 ml mlieko
3 PL cukor
100 g roztopené maslo / roztopená bravčová masť
2 vajcia
1 čerstvé droždie
½ KL soľ

Ďalej potrebujeme:
Škoricový cukor Liana
Kakao tmavé Liana + cukor
mleté orechy + cukor

 

 

 

Postup

1. Do teplého mlieka dáme cukor a droždie. Necháme 10 minút odstáť. Múku, soľ, vajcia a pripravený kvások z droždia zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené nie horúce maslo alebo masť a dobre vymiesime. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút.
 
2. Vykysnuté cesto prepracujeme na podložke. Časť cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky cca 2 cm. Jednotlivé pásiky obtáčame na pripravenú formu alebo valček. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 180°C asi 15 minút.
 
3. Po upečení potrieme roztopeným maslom a obalíme v Škoricovom cukre alebo podľa chuti.

Dobrý tip:
Ak nemáme pomôcky na pečenie trdelníka, tak cesto rozložíme na plech na pečenie a pred pečením potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom alebo posypom podľa chuti.
 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

77
Počet hodnotení: 5
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.