
Slivkový perník s marcipánom
- 3,5 pohára polohrubá múka
- 3/4 pohára cukor trstinový
- 4 ks vajce
- 1 pohár tmavý med
- 1/2 pohára silná káva
- 200 g sušené slivky
- 2 PL olej
- 4 PL slivovica
- 1/2 KL soľ
- 1 a 1/2 vrecka Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Škorica mletá Liana
- 200 g slivkový lekvár
- 100 g marcipánová hmota
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 2 KL maslo
Ďalej potrebujeme
- 1 KL masla na vymastenie plechu
1. Horúcu kávu zmiešame s medom, olejom a slivovicou a necháme vychladnúť. Sušené slivky nakrájame na malé kocky a jemne posypeme múkou aby sa na seba nelepili. Celé vajcia vyšľaháme do peny a pridávame po lyžiciach cukor a postupne aj vychladnutý sirup z medu, kávy, oleja a slivovice. Preosiatu múku s kypriacim práškom do perníka, soľou, sódou bikarbónou i škoricou zmiešame s tekutými surovinami a sušenými slivkami. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 30-40 minút pri teplote 170-180°C. Upečené cesto prevrátime spolu s plechom na drevenú dosku. Plech odoberieme až keď korpus vychladne.
2. Marcipán rozvaľkáme na práškovom cukre na tenko. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom na polevu. Vychladnuté cesto rozkrojíme na tri vrstvy. Na prvú natrieme slivkový lekvár, prikryjeme druhým cestom, na druhý dáme rozvaľkaný marcipán a zakryjeme tretím cestom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
- 3,5 pohára polohrubá múka
- 3/4 pohára cukor trstinový
- 4 ks vajce
- 1 pohár tmavý med
- 1/2 pohára silná káva
- 200 g sušené slivky
- 2 PL olej
- 4 PL slivovica
- 1/2 KL soľ
- 1 a 1/2 vrecka Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL Škorica mletá Liana
- 200 g slivkový lekvár
- 100 g marcipánová hmota
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 2 KL maslo
Ďalej potrebujeme
- 1 KL masla na vymastenie plechu
Produkty k receptu