Slivkový perník s marcipánom

  • Upečte si s nami tento vynikajúci zákusok
pre recept na Bezlepkový slivkový perník s marcipánom kliknite sem.
Slivkový perník s marcipánom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

3,5 pohára polohrubá múka
3/4 pohára cukor trstinový
4 ks vajce
1 pohár tmavý med
1/2 pohára silná káva
200 g sušené slivky
2 PL olej
4 PL slivovica
1/2 KL soľ
1 a 1/2  vrecka Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL Škorica mletá Liana
200 g slivkový lekvár
100 g marcipánová hmota
200 g Čokoláda Liana 70%
2 KL maslo
 
Ďalej potrebujeme:
1 KL masla na vymastenie plechu

 

 

 

Postup

1. Horúcu kávu zmiešame s medom, olejom a slivovicou a necháme vychladnúť. Sušené slivky nakrájame na malé kocky a jemne posypeme múkou aby sa na seba nelepili. Celé vajcia vyšľaháme do peny a pridávame po lyžiciach cukor a postupne aj vychladnutý sirup z medu, kávy, oleja a slivovice. Preosiatu múku s kypriacim práškom do perníka, soľou, sódou bikarbónou i škoricou zmiešame s tekutými surovinami a sušenými slivkami. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 30-40 minút pri teplote 170-180°C. Upečené cesto prevrátime spolu s plechom na drevenú dosku. Plech odoberieme až keď korpus vychladne.
 
2. Marcipán rozvaľkáme na práškovom cukre na tenko. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom na polevu. Vychladnuté cesto rozkrojíme na tri vrstvy. Na prvú natrieme slivkový lekvár, prikryjeme druhým cestom, na druhý dáme rozvaľkaný marcipán a zakryjeme tretím cestom. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.