Salajkový kávový zákusok

  • Kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Salajkový kávový zákusok
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:35
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g múka hladká
130 g cukor práškový
250 g maslo
1 vajce
15 g Salajka jelenia soľ Liana
100 ml mlieko
 
Plnka:
900 ml mlieko
4 - 5 hrste múka hrubá
4 - 5 hrste cukor kryštálový
250 g maslo
2 KL Kakao tmavé Liana
2 - 3 KL mletá káva
 

 

 

Postup

1. Zohrejeme mlieko a do vlažného nasypeme 15 g Salajky. Necháme napučať ako kvások.
 
2. Zmiešame ostatné suroviny a zalejeme napučanou Salajkou. Vypracujeme cesto ako na linecké koláčiky. Rozdelíme na 3 časti a každú zvlášť rozvaľkáme. Upečieme na opačnej strane pomasteného plechu pri 200°C 4 - 6 minút. Cesto sa upečie veľmi rýchlo a nesmie zhnednúť! Po nadvihnutí necháme v rúre 1 - 2 minúty. 
 
3. Mlieko s hrubou múku uvaríme na kašu. Do horúcej kaše primiešame kryštálový cukor a hneď aj maslo. Ďalej pridáme Kakao, mletú čiernu kávu a hneď natierame medzi upečené pláty cesta. Zaťažíme a necháme postáť. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.