- Domov
- Chutné recepty
- Salajkový kávový zákusok
Salajkový kávový zákusok
Trvanie: 00:35 (h:m)
Kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 500 g múka hladká
- 130 g cukor práškový
- 250 g maslo
- 1 vajce
- 15 g Salajka jelenia soľ Liana
- 100 ml mlieko
Plnka
- 900 ml mlieko
- 4 - 5 hrste múka hrubá
- 4 - 5 hrste cukor kryštálový
- 250 g maslo
- 2 KL Kakao tmavé Liana
- 2 - 3 KL mletá káva
1. Zohrejeme mlieko a do vlažného nasypeme 15 g Salajky. Necháme napučať ako kvások.
2. Zmiešame ostatné suroviny a zalejeme napučanou Salajkou. Vypracujeme cesto ako na linecké koláčiky. Rozdelíme na 3 časti a každú zvlášť rozvaľkáme. Upečieme na opačnej strane pomasteného plechu pri 200°C 4 - 6 minút. Cesto sa upečie veľmi rýchlo a nesmie zhnednúť! Po nadvihnutí necháme v rúre 1 - 2 minúty.
3. Mlieko s hrubou múku uvaríme na kašu. Do horúcej kaše primiešame kryštálový cukor a hneď aj maslo. Ďalej pridáme Kakao, mletú čiernu kávu a hneď natierame medzi upečené pláty cesta. Zaťažíme a necháme postáť. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 500 g múka hladká
- 130 g cukor práškový
- 250 g maslo
- 1 vajce
- 15 g Salajka jelenia soľ Liana
- 100 ml mlieko
Plnka
- 900 ml mlieko
- 4 - 5 hrste múka hrubá
- 4 - 5 hrste cukor kryštálový
- 250 g maslo
- 2 KL Kakao tmavé Liana
- 2 - 3 KL mletá káva
Produkty k receptu