Opitý Izidor

1:30 (h:m)
2:00 (h:m)
Porcie: 36 (ks)
Koláč plný orechov, rumu a kvalitnej 70% čokolády.
Ingrediencie
Cesto
Orechová plnka
Kakaový krém
Poleva
Dodatky
  • plech 25x35 cm
  • pohár ríbezľového džemu

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.

2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

3. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.

4. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Postup orechová plnka:

Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.

Postup kakaový krém:

1. Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.

2. Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.

Postup poleva:

Suroviny rozpustíme nad parou.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
Cesto
Orechová plnka
Kakaový krém
Poleva
Dodatky
  • plech 25x35 cm
  • pohár ríbezľového džemu

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.