Opitý Izidor

  • Koláč plný orechov, rumu a kvalitnej 70% čokolády.
pre recept na Bezlepkový opitý Izidor kliknite sem.
Opitý Izidor
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    36
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 g maslo
150 g práškový cukor
4 ks vajcia
1 lyžica Kakao tmavé Liana 
120 g mleté orechy
70 g hrubá múka
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Orechová plnka :
200 g mleté orechy
100 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml rum

Kakaový krém :
6 ks žĺtky
3 lyžice Kakao tmavé Liana 
100 g práškový cukor
250 g maslo
 
Poleva :
100 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
10 g maslo

Dodatky :
plech 25x35 cm
pohár ríbezľového džemu

 

 

 

Postup

1.     V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske  vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.

2   Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

3.     Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.

4.     Vrch polejeme čokoládovou polevou. 

 
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
 
Postup kakaový krém:

1.     Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.

2.    Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.

 
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.

 

 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.