
Opitý Izidor
pre recept na Bezlepkový opitý Izidor
Cesto
- 150 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 4 ks vajcia
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 120 g mleté orechy
- 70 g hrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
- 100 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml rum
Kakaový krém
- 6 ks žĺtky
- 3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 100 g práškový cukor
- 250 g maslo
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 10 g maslo
Dodatky
- plech 25x35 cm
- pohár ríbezľového džemu
1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske vymixujeme do peny žĺtky, cukor a zmäknuté maslo. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.
2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
3. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom, navrstvíme orechovú plnku, kakaový krém a necháme stuhnúť.
4. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Postup orechová plnka:
Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.
Postup kakaový krém:
1. Žĺtky, kakao a práškový cukor šľaháme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
2. Do vychladnutej masy všľaháme maslo až nám vznikne jemný kakaový krém.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
Cesto
- 150 g maslo
- 150 g práškový cukor
- 4 ks vajcia
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 120 g mleté orechy
- 70 g hrubá múka
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Orechová plnka
- 200 g mleté orechy
- 100 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml rum
Kakaový krém
- 6 ks žĺtky
- 3 lyžice Kakao tmavé Liana
- 100 g práškový cukor
- 250 g maslo
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 10 g maslo
Dodatky
- plech 25x35 cm
- pohár ríbezľového džemu
Produkty k receptu