Marlenka bez lepku
Ingrediencie
Cesto:
150 g rastlinný tuk
3 lyžice med
3 ks vajcia
230 g práškový cukor
450 g Cake mix Liana
1/2 lyžice Sóda bikarbóna Liana
1 kávová lyžička ocot
Plnka:
250 g maslo
600 ml mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 lyžice koňak
4 lyžice kryštálový cukor
1 kondenzované karamelové mlieko
Dodatky:
30 g na posyp mleté orechy

Postup
1. Do hrnca dáme tuk na pečenie, med, cukor a rozpustíme.
2. Pridáme celé vajcia, ocot, sódu bikarbónu a miešame. Začne peniť, ale miešame až hmota zhnedne.
3. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4. Do misky nasypeme zmes Cake mix, vylejeme medovú hmotu a spracujeme cesto. Necháme hodinu prikryté v teple odstáť.
5. Dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na 5 častí. Na papieri na pečenie vyvaľkáme asi 2 cm od okraja. Pečieme na 180°C 5 minút. Po upečení okraje ihneď zarovnáme. Odrezky dáme do misky, pomrvíme, zmiešame s orechami a použijeme ako posýpku na vrch.
6. Následne vychladnuté pláty začneme plniť. Prvý plát necháme na papieri na pečenie a potrieme plnkou z prvej misky.
7. Zakryjeme druhým plátom a natrieme plnkou z druhej misky.
8. Takto poskladáme všetky pláty a na vrch natrieme piatu plnku, ktorú posypeme odrezkami zmiešanými s orechami.
9. Necháme do nasledujúceho dňa stuhnúť.
10. Nakoniec môžeme ozdobiť aj čokoládou.
Postup plnka:
1. Z mlieka, cukru a Zlatých krémov pripravíme hustý puding. Necháme vychladnúť.
2. Zamixujeme maslo a koňak. Postupne pridáme karamelové mlieko a vyšľaháme do hladkej plnky. Rozdelíme do 5 misiek.