Jahodový dezert so zrkadlovou polevou
play

Jahodový dezert so zrkadlovou polevou

Nechajte sa očariť výnimočným jahodovým dezertom so zrkadlovou polevou.
Ingrediencie
Jahodové pologule
  • 150 g mixované jahody
  • 3 PL cukor kryštálový (podľa chuti)
  • 100 ml voda
  • 1⁄2 vrecko Zlatý krém Liana
Jahodová šľahačka
  • 150 ml rastlinná smotana na šľahanie
  • 80 g tvaroh jemný/jogurt
  • 20 ml voda
  • 80 g Stužovač Liana JAHODA
  • 2-4 PL cukor práškový
Zrkadlová poleva
Ďalej potrebujeme
  • jedlé sušené kvety
  • kryštáliky bielej čokolády
  • jedlé zlato
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Z jahôd, vody, kryštálového cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme do silikónovej formy na malé pologule a necháme v mrazničke poriadne stuhnúť. Množstvo cukru prispôsobíme vlastnej chuti.
  2. Smotanu vyšľaháme s tvarohom, do vyšľahanej smotany pridáme stužovač zmiešaný s vodou a vyšľaháme hustú šľahačku. Dosladíme podľa chuti.
  3. Formu na väčšie pologule naplníme do polovice, do stredu vložíme pologulu z jahodového pudingu, navrstvíme zvyšnú šľahačku, uhladíme a necháme v mrazničke stuhnúť cca 8 hodín.
  4. Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením čokolády v smotane, následne do nej ponorným mixérom zamiešame stužovač zmiešany s vodou.
  5. Zamrznuté pologule polievame polevou ihneď po vybratí z mrazničky. Najjednoduchšie je položiť si pologuľu na poharík alebo misku s menším priemerom ako je samotná pologuľa, položiť na tanierik a poliať. Keďže poleva na zamznutej pologuli ihneď stuhne, odporúčame hneď po poliati dokončiť aj dekoráciu.

Dobrý tip 1.:
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.

Dobrý tip 2.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.

Dobrý tip 3.:
Podľa tohto receptu dokážete pripraviť pologule rôznych príchuti, ak vymeníte druh ovocia a príchuť Stužovača Liana.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Jahodové pologule
  • 150 g mixované jahody
  • 3 PL cukor kryštálový (podľa chuti)
  • 100 ml voda
  • 1⁄2 vrecko Zlatý krém Liana
Jahodová šľahačka
  • 150 ml rastlinná smotana na šľahanie
  • 80 g tvaroh jemný/jogurt
  • 20 ml voda
  • 80 g Stužovač Liana JAHODA
  • 2-4 PL cukor práškový
Zrkadlová poleva
Ďalej potrebujeme
  • jedlé sušené kvety
  • kryštáliky bielej čokolády
  • jedlé zlato
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné