Jahodový dezert so zrkadlovou polevou
Jahodové pologule
- 150 g mixované jahody
- 3 PL cukor kryštálový (podľa chuti)
- 100 ml voda
- 1⁄2 vrecko Zlatý krém Liana
Jahodová šľahačka
- 150 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g tvaroh jemný/jogurt
- 20 ml voda
- 80 g Stužovač Liana JAHODA
- 2-4 PL cukor práškový
Zrkadlová poleva
- 70 g Čokoláda Biela Liana
- 40-50 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 100 g Stužovač Liana JAHODA
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- jedlé sušené kvety
- kryštáliky bielej čokolády
- jedlé zlato
- Z jahôd, vody, kryštálového cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme do silikónovej formy na malé pologule a necháme v mrazničke poriadne stuhnúť. Množstvo cukru prispôsobíme vlastnej chuti.
- Smotanu vyšľaháme s tvarohom, do vyšľahanej smotany pridáme stužovač zmiešaný s vodou a vyšľaháme hustú šľahačku. Dosladíme podľa chuti.
- Formu na väčšie pologule naplníme do polovice, do stredu vložíme pologulu z jahodového pudingu, navrstvíme zvyšnú šľahačku, uhladíme a necháme v mrazničke stuhnúť cca 8 hodín.
- Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením čokolády v smotane, následne do nej ponorným mixérom zamiešame stužovač zmiešany s vodou.
- Zamrznuté pologule polievame polevou ihneď po vybratí z mrazničky. Najjednoduchšie je položiť si pologuľu na poharík alebo misku s menším priemerom ako je samotná pologuľa, položiť na tanierik a poliať. Keďže poleva na zamznutej pologuli ihneď stuhne, odporúčame hneď po poliati dokončiť aj dekoráciu.
Dobrý tip 1.:
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.
Dobrý tip 2.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.
Dobrý tip 3.:
Podľa tohto receptu dokážete pripraviť pologule rôznych príchuti, ak vymeníte druh ovocia a príchuť Stužovača Liana.
Jahodové pologule
- 150 g mixované jahody
- 3 PL cukor kryštálový (podľa chuti)
- 100 ml voda
- 1⁄2 vrecko Zlatý krém Liana
Jahodová šľahačka
- 150 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 80 g tvaroh jemný/jogurt
- 20 ml voda
- 80 g Stužovač Liana JAHODA
- 2-4 PL cukor práškový
Zrkadlová poleva
- 70 g Čokoláda Biela Liana
- 40-50 ml rastlinná smotana na šľahanie
- 100 g Stužovač Liana JAHODA
- 100 ml voda
Ďalej potrebujeme
- jedlé sušené kvety
- kryštáliky bielej čokolády
- jedlé zlato
Produkty k receptu