Jahodový dezert so zrkadlovou polevou

  • Nechajte sa očariť výnimočným jahodovým dezertom so zrkadlovou polevou.
Jahodový dezert so zrkadlovou polevou
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Jahodové pologule:
150 g mixované jahody
3 PL cukor kryštálový (podľa chuti)
100 ml voda
1⁄2 vrecko Zlatý krém Liana
 
Jahodová šľahačka:
150 ml rastlinná smotana na šľahanie
80 g tvaroh jemný/jogurt
20 ml voda
80 g Stužovač Liana JAHODA
2-4 PL cukor práškový
 
Zrkadlová poleva:
70 g Čokoláda Biela Liana
40-50 ml rastlinná smotana na šľahanie
100 g Stužovač Liana JAHODA
100 ml voda
 
Ďalej potrebujeme:
jedlé sušené kvety
kryštáliky bielej čokolády
jedlé zlato

Postup

1. Z jahôd, vody, kryštálového cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme do silikónovej formy na malé pologule a necháme v mrazničke poriadne stuhnúť. Množstvo cukru prispôsobíme vlastnej chuti.
 
2. Smotanu vyšľaháme s tvarohom, do vyšľahanej smotany pridáme stužovač zmiešaný s vodou a vyšľaháme hustú šľahačku. Dosladíme podľa chuti.
 
3.  Formu na väčšie pologule naplníme do polovice, do stredu vložíme pologulu z jahodového pudingu, navrstvíme zvyšnú šľahačku, uhladíme a necháme v mrazničke stuhnúť cca 8 hodín.
 
4. Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením čokolády v smotane, následne do nej ponorným mixérom zamiešame stužovač zmiešany s vodou.
 
5. Zamrznuté pologule polievame polevou ihneď po vybratí z mrazničky. Najjednoduchšie je položiť si pologuľu na poharík alebo misku s menším priemerom ako je samotná pologuľa, položiť na tanierik a poliať. Keďže poleva na zamznutej pologuli ihneď stuhne, odporúčame hneď po poliati dokončiť aj dekoráciu.
 
Dobrý tip 1.: 
Ak vám poleva stuhne, zohrejte ju trošku v mikrovlnnej rúre a premixujte ponorným mixérom. Ponorný mixér vám pomôže aj v prípade, aj v poleve vznikajú malé bublinky.
 
Dobrý tip 2.:
Ak ste nevyužili všetku polevu, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.
 
Dobrý tip 3.:
Podľa tohto receptu dokážete pripraviť pologule rôznych príchuti, ak vymeníte druh ovocia a príchuť Stužovača Liana.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.