Hrnčekový jablkový koláč
Ingrediencie
3 hrnčeky polohrubá múka
1 a 1/2 hrnčeka kryštálový cukor
2 lyžice Kakao tmavé Liana
1/2 hrnčeka mleté orechy
1 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks Škoricový cukor Liana
1 a 1/2 hrnčeka mlieko (môže byť aj acidofilné)
1 hrnček olej
1 hrnček nastrúhaných jabĺk
2 vajcia
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
Dodatky:
džem
čokoláda na poliatie
Postup
1. V miske premiešame najskôr suché prísady. Potom pridáme ostatné a vymiešame hladké cesto.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vysoký plech.
2. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 40 minút.
3. Ihneď po upečení potrieme koláč džemom a necháme vychladnúť.
4. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.