Cviklové brownies bez múky
- 230 g uvarená cvikla
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g zmäknuté maslo
- 4 ks vajce
- 90 g trstinový cukor
- 110 g mleté orechy
- 1 ČL Sóda bikarbóna Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
Šľahačka
- 1 vrecko (30g) Šlahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
- čerstvé ovocie
- lyofilizované ovocie
- mäta
- Uvarenú cviklu rozmixujeme na jemno.
- Čokoládu roztopíme a zmiešame so zmäknutým maslom.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Vyšľaháme žĺtky, do ktorých postupne pridávame rozmixovanú cviklu a cukor.
- Ručne metličkou vmiešame orechy, sódu bikarbónu, kakao a čokoládu s maslom. Nakoniec zľahka vmiešame pripravený sneh. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170-180°C asi 50 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
- Šľahačkové potešenie vyšľaháme s mliekom.
- Korpus potrieme džemom podľa chuti.
- Zdobíme tortu podľa fantázie, napr. šľahačkou, ovocím a lístkami mäty.
- 230 g uvarená cvikla
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 50 g zmäknuté maslo
- 4 ks vajce
- 90 g trstinový cukor
- 110 g mleté orechy
- 1 ČL Sóda bikarbóna Liana
- 3 PL Kakao tmavé Liana
Šľahačka
- 1 vrecko (30g) Šlahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
- čerstvé ovocie
- lyofilizované ovocie
- mäta
Produkty k receptu