Bezlepkový veľkonočný bochník

  • Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.
Bezlepkový veľkonočný bochník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
130 g zmes hrozienok a kandizovaného ovocia
150 ml mlieko
40 g maslo
½ kocky droždie
1 vrecko Škoricový cukor Liana
2 PL jablkový džús
2 PL cukor
1 KL soľ
 
Múková pasta:
1,5 PL voda
1 PL Universal mix Liana
 
Na potretie:
50 ml voda
1 PL cukor trstinový
 
na podsypanie Bakery mix Liana

 

Postup

1. Do 100 ml vlažného mlieka pridáme trochu cukru, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Vo zvyšnom mlieku necháme rozpustiť maslo. Hrozienka a kandizované ovocie zalejeme jablkovým džúsom a necháme postáť. 
 
2. Do kuchynského robota pridáme suroviny na cesto, nakysnutý kvások z droždia a vymiesime cesto. Neskôr vmiešame ovocie namočené v džúsi. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
 
3. Na pomúčenej pracovnej doske premiesime nakysnuté cesto a vytvarujeme bochník. Preložíme do formy vymastenej olejom. Prikryjeme a necháme ešte 15 - 20 minút podkysnúť. 
 
4. Zmiešame Universal mix a vodu a pripravíme pastu, ktorú mikroténovým vreckom nastriekame na bochník do tvaru kríža. 
 
5. Rúru vyhrejeme na 220°C s menším plechom, ktorý položíme na dno rúry. Bochník pred pečením postriekame vodou, vložíme do rúry  a do spodného plechu nalejeme 200 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Po 10 - tich minútach spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180°C a dopečieme 30 minút. Po upečení potrieme bochník vodou zmiešanou s trstinovým cukrom.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.