Bezlepkový trojfarebný koláč
Ingrediencie
250 g Bread mix white Liana
200 g Bakery mix Liana
300 ml mlieko
125 ml olej
½ kocky droždie
½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 vajce
1 PL cukor
1,5 KL soľ
1 KL mletá červená paprika
1 KL vegeta
½ KL kari korenie
½ KL kurkuma
hrsť petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
mak, sezamové semienka, ľanové semienka
vajce na potretie
Postup
1. Do vlažného 100 ml mlieka pridáme cukor, droždie a necháme vzísť kvások.
2. Do kuchynského robota dáme Bread mix white, Bakery mix zmiešané so soľou a kypriacim práškom do pečiva, pridáme nakysnutý kvások z droždia, olej, vajce a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme kysnút 60 minút.
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti. Do prvej časti zapracujeme mletú červenú papriku, do druhej vegetu, kari korenie, kurkumu a do tretej petržlenovú vňať. Z každej časti cesta urobíme dlhý valček a zapletieme ako vianočku. Preložíme na plech vystlaný fóliou na pečenie a necháme prikryté kysnúť 15 minút.
4. Rúru necháme vyhriať na 180°C. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom. Paprikové cesto posypeme sezamovými semienkami, vegeto - kurkumové makom a posledné petržlenové ľanovými semienkami. Pečieme 40 minút.