Bezlepkový trojfarebný koláč
- 250 g Bread mix white Liana
- 200 g Bakery mix Liana
- 300 ml mlieko
- 125 ml olej
- ½ kocky droždie
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 vajce
- 1 PL cukor
- 1,5 KL soľ
- 1 KL mletá červená paprika
- 1 KL vegeta
- ½ KL kari korenie
- ½ KL kurkuma
- hrsť petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- mak, sezamové semienka, ľanové semienka
- vajce na potretie
- Do vlažného 100 ml mlieka pridáme cukor, droždie a necháme vzísť kvások.
- Do kuchynského robota dáme Bread mix white, Bakery mix zmiešané so soľou a kypriacim práškom do pečiva, pridáme nakysnutý kvások z droždia, olej, vajce a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme kysnút 60 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti. Do prvej časti zapracujeme mletú červenú papriku, do druhej vegetu, kari korenie, kurkumu a do tretej petržlenovú vňať. Z každej časti cesta urobíme dlhý valček a zapletieme ako vianočku. Preložíme na plech vystlaný fóliou na pečenie a necháme prikryté kysnúť 15 minút.
- Rúru necháme vyhriať na 180°C. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom. Paprikové cesto posypeme sezamovými semienkami, vegeto - kurkumové makom a posledné petržlenové ľanovými semienkami. Pečieme 40 minút.
- 250 g Bread mix white Liana
- 200 g Bakery mix Liana
- 300 ml mlieko
- 125 ml olej
- ½ kocky droždie
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 vajce
- 1 PL cukor
- 1,5 KL soľ
- 1 KL mletá červená paprika
- 1 KL vegeta
- ½ KL kari korenie
- ½ KL kurkuma
- hrsť petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- mak, sezamové semienka, ľanové semienka
- vajce na potretie
Produkty k receptu